Nitko nije očekivao da će izdvojiti dvojicu Hrvata, izdvojio je Tonija Kukoča i Dražena Petrovića kao najbolje košarkaše iz Europe.
 
Legendarni košarkaš Chicago Bullsa Michael Jordan je sa svojim Charlotte Hornetsima čiji je vlasnik gostova u Parizu. Povod je bilo odigravanje utakmice NBA lige s Milwaukee Bucksima koju su Hornetsi na kraju izgubili 103:116. Od svih zvijezda koje su bile na okupu, najveću pažnju plijenio je upravo Jordan za kojeg mnogi kažu da je bio najbolji košarkaš u povijesti ovog sporta.
 
Air Jordan je na konferenciji za novinare odgovarao na brojna pitanja, ali jednim je odgovorom iznenadio sve okupljene. Novinari su pitali legendu tko je za njega najbolji europski košarkaš svih vremena i očekivali da će vjerojatno spomenuti Dirka Nowitzkog koji nosi ovu titulu po brojnim izbornima. Ipak, Jordan je izdvojio dva Hrvata. 
 
- Broj jedan je Toni Kukoč i svi znamo zašto. Slijedi Dražen Petrović, a onda Arvydas Sabonis. Ostavili su dubok trag. To pitanje nije jednostavno jer bi mi za puni odgovor trebalo puno više vremena od jedne konferencije za medije. Morao bih pročešljati cijeli popis velikana NBA-a, a to je jako puno posla - iskren je bio Jordan.
 
Najveći košarkaš u povijesti se dotaknuo i LeBrona Jamesa kojeg mnogi smatraju njegovim nasljednikom. 
 
- Nevjerojatan je, jedan od najboljih na svijetu, ako ne i najbolji. Prirodno je uspoređivati igrače iz različitih era i to će se i dalje događati. Ja sam veliki LeBronov fan i obožavam ga gledati, ali usporedbe uzimam s rezervom. To je samo računica - zaključio je Jordan.
 
PRENOSIMO t-portal FOTO/ izvor EPA/Julien de Rosa