Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, 41-godišnji Kobe Bryant poginuo je u padu helikoptera u Kaliforniji. S njim u helikopteru bila je i 13-godišnja kćer Gianna Maria koja je također smrtno stradala.
 
Kobe Bryant je putovao u svom privatnom helikopteru kada je došlo do požara, a letjelica se srušila u Calabasasu. Hitna pomoć je vrlo brzo došla na mjesto nesreće, ali odmah su ustvrdili da nema preživjelih. 
 
Prema prvim informacijama, njegova supruga Vanessa Bryant nije bila među ljudima u helikopteru. Ubrzo nakon nesreće doznalo se kako je s Kobeom u helikopteru bila i njegova 13-godišnja kćer Gianna Maria Bryant s kojom je išao na utakmicu. S njima su još bili Giannina suigračica u pratnji jednog roditelja.Tužnu vijest potvrdili su i glasnogovornici obitelji Bryant. Iako se prvo sumnjalo da je poginulo petoro ljudi, nešto kasnije šerif Alex Vallanueva na konferenciji za medije otkrio je kako je poginulo devet osoba. Pilot i osam putnika.
 
Početkom ovog mjeseca, Bryant - koji je u igračku mirovinu otišao 2016. godine - otkrio je kako je tek nedavno počeo opet pratiti košarku i gledati utakmice svoje 13-godišnje kćeri Gianne.
 
'Prije je gotovo nikad nisam gledao, ali sada kada je cijela u košarci gledamo utakmice svaku večer', kazao je nedavno Kobe Bryant kojeg se u zadnje vrijeme moglo vidjeti na utakmicama Lakersa u društvu kćerke.
 
Kobe kobni helikopter kojeg posjeduje koristio je godinama, još iz vremena dok je igrao u Lakersima i s njim je često odlazio na utakmice kako bi izbjegao prometne gužve u Los Angelesu dok je igrao za Lakerse u kojima je proveo cijelu profesionalnu karijeru, svih 20 sezona.
 
Ubrzo nakon tragedije na društvenim mrežama počast Kobeu Bryantu odali su mnogi poznati košarkaši poput Luke Dončića, Dwyanea Wadea, Vincea Cartera i drugih.
 
 PRENOSIMO tportal.hr Montaža: How Hwee Young / EPA /Screenshot Twitter