Trener Kuglačkog kluba Mlaka dobio je nagradu za najuspješnijeg sportskog djelatnika, a Slobodan Čegar, trener Kluba dizača utega Kvarner posebno priznanje za uspješan dugogodišnji rad – piše Denis Frančišković, novinar NL.
 
Mirna Bosak, kuglačica Mlake i Marin Bosiočić, šahist Rijeke u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji, te Kuglački klub Mlaka u ekipnoj i Hrvatski nogometni klub Rijeka u momčadskoj konkurenciji najuspješniji su sportaši I sportski kolektivi grada Rijeke u tradicionalnom izboru Riječkog sportskog saveza što je održana u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Mirna je svoje priznanje zaslužila osvajanjem zlatnog odličja u sastavu reprezentacije na ekipnom SP-u i pojedinačnog zlata na Svjetskom kupu, a uz to je članica Mlake čija je 2019. bila prožeta povijesnim uspjesima. Marinu je pak dugo očekivano priznanje pripalo zbog osvajanja seniorskog prvaka Hrvatske u šahu, a bio je i peta ploča na ekipnom EP-u gdje je Hrvatska također osvojila zapaženo peto mjesto.
 
Kuglačice Mlake očekivano su ponijele naslov najboljeg ženskog sastava nakon osvajanja Svjetskog kupa, drugog mjesta Lige prvaka i Prvenstva Hrvatske, a HNK Rijeka nakon još jedne zapažene sezone u kojoj je momčad osvojila Rabuzinovo sunce i drugo mjesto u ligaškom natjecanju.
 
U juniorskoj konkurenciji laskava priznanja ponijeli su Anamarija Grdić, kuglačica Mlake i Leon Petz, boćar Vargona. Anamarija je osvojila srebra na U-18 SP-u u sprintu i pojedinačno te je prvakinja Hrvatske u toj dobnoj kategoriji, dok je Leon osvojio broncu na U-18 SP-u u preciznom izbijanju te naslova u bližanju i izbijanju u krug.
 
Plivački klub Kantrida najuspješnija je ženska juniorska ekipa, briljirale su prije svega njihove štafete (4x100, 4x50 mješovito) na juniorskom i seniorskom PH osvojivši četiri zlata u sastavu Anja Juričić, Meri Mataja, Suzana Ćorić i Klara Kosanović. Njima se pridružio veslački dvojac bez kormilara Jadrana, najbolja juniorska momčad u sastavu Goran Mirić i Matej Stilin koji je osvojio prvo mjesto u Kupu Hrvatske.
 
Laura Lisac, karatašica Delte, obilježila je prošlu godinu u kadetskoj pojedinačnoj konkurenciji u kojoj je proglašena najuspješnijom zbog osvajanja bronce na SP-u u Čileu u kategoriji preko 54 kilograma. Mateo Pejić, boksač Kinga, ponio je priznanje najboljeg kadeta, bljesnuo je osvajanjem srebra na EP-u u kategoriji do 76 kilograma te zlata na državnom prvenstvu.
 
Odbojkašice HAOK Rijeka CO s trenericama Gordanom Tomić i Ivom Lovrinov izabrane su za najbolju žensku kadetsku ekipu osvajanjem drugog mjesta na Prvenstvu Hrvatske, a Vaterpolo klub Primorje EB najboljim muškim kadetskim sastavom predvođen trenerskim dvojcem Igor Pezelj - Željko Tonković nakon osvajanja naslova državnih prvaka.
 
Dodijeljene su i nagrade najuspješnijim sportašima s invaliditetom u tri kategorije. Laura Štefanac, članica Atletskog kluba Kvarner, najuspješnija je u kategoriji gluhih sportaša s osvojenim zlatom u koplju na EP-u (Bochum, 45.85 m), a Vedran Dumenčić, član Sportskog kluba slijepih Rijeka, sportaš u seniorskoj konkurenciji, nakon osvajanja srebra na Pojedinačnom IBSA EP-u za slijepe i slabovidne u Zagrebu. U juniorskoj konkurenciji priznanje je pripalo Luki Wagneru, članu Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Pulac koji je osvojio srebro na Igrama mladih u boćanju u Finskoj.
 
Bila je ovo prigoda i za posebna priznanja koja je dodijelio gradonačelnik Vojko Obersnel. Tonči Mikac, trener Kuglačkog kluba Mlaka dobio je nagradu za najuspješnijeg sportskog djelatnika, a Slobodan Čegar, trener Kluba dizača utega Kvarner posebno priznanje za uspješan dugogodišnji rad. Klubu sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris pripalo je pak posebno priznanje za iznimno uspješan dugogodišnji rad.
 
 PRENOSIMO Novi list FOTO D. Škomrlj