Nagrada za najkorisnijeg igrača All-Star utakmice od ove godine će nositi ime tragično poginulog košarkaša LA Lakersa Kobea Bryanta, objavio je NBA povjerenik Adam Silver.
 
- Kobe Bryant je sinonim All-Star NBA i utjelovljuje duh tog svjetskog slavlja našeg sporta, kazao je Silver. On je uvijek koristio priliku da se mjeri s najboljima i da igra na najvišoj razini za milijune navijača diljem svijeta.
 
Bryant je poginuo 26. siječnja u padu helikoptera nedaleko Los Angelesa zajedno sa 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam osoba. 
 
Ovogodišnje izdanje All Star utakmice je potpuno posvećeno Bryantu koji je imao čast 18 puta biti biran u najbolju momčad NBA.
 
Svi igrači momčadi kojoj je kapetan LeBron James nosit će na dresu broj 2 koji je nosila 13-godišnja Gianna Bryant.
 
Druga momčad čiji je kapetan Giannis Antetokounmpo nosit će na dresu broj 24, broj kojeg je Kobe Bryant nosio zadnjih deset sezona svoje karijere.
 
Deset igrača u prvim postavama istoka i Zapada izabrani su nakon glasovanja navijača (50 posto), igrača (25 posto) i novinara (25 posto). Četrnaest zamjena su izabrali treneri 30 momčadi NBA.
 
Nagrada za najboljeg igrača All-Star utakmice dodjeljuje se nakon glasovanja igrača ovog turnira. Kobe Bryant ju je osvajao četiri puta tijekom karijere.
 
 Izvor HINA