Bayern nema takve fakine kakve mi imamo, s Črnomerca, Dubrave, Ferenščice, Svetica, Srednjaka... Tražio sam od njih da budu fanatici i bili su, rekao je trener juniora Dinama Igor Jovićević... pišu Bevanda, Miličić i Tironi.
 
Ferenščica, Svetice, Srednjaci, Dubrava, Folka, Trnje, Savica... Dinamo već jako, jako dugo nije imao momčad s toliko Zagrepčana. Oni su, kako kaže Igor Jovićević, pravi ZG fakini i barabe!
 
Edin Julardžija, dečko s Ferenščice, toliki je fakin da je odlučujući penal za ostanak u igri izveo “panenkom”. A onda, kakav je to fakin, u prolazu dobacio nešto Bayernovu igraču koji je pucao za pobjedu.
 
- Rekao sam mu da se vidi da se preplašio i da će promašiti. Ma htio sam ga izbaciti iz ritma - kaže Edin.
 
I uspio je. Dajak je promašio, a Dinamo prošao u četvrtfinale Lige prvaka. Edin je samo jedan od mnogih Zagrepčana, onih koji znaju što je Dinamo i koji žive za klub iz Maksimira.
 
- Rastao sam uz Modrića, Sammira i Mandžukića, njihove sam dresove nosio po igralištima, tako da su oni heroji mojeg djetinjstva, kao dinamovca. Luka Modrić je čudesan, najbolji na svijetu, ali mi imamo još svjetskih klasa, poput Rakitića - rekao je Julardžija.
 
Na zapadnom dijelu grada, u neboderu na Srednjacima, na petom katu, Joško Gvardiol živi s roditeljima i dvije sestre. U stanu mu je slika na kojoj je plava boja.
 
- To sam radio u vrtiću na Srednjacima - rekao je Joško Gvardiol, koji je odrastao na zagrebačkim ulicama.
 
Najveći kompliment dečki su dobili od Miroslava Klosea i Giovanea Elbera, koji su im stisnuli ruku i čestitali na hrabrosti. Jer morate biti pravi frajeri da biste od pet utakmica u kojima su odlučivali penali pobijedili u četiri. Neki će reći da je to sreća, ali to nema veze sa srećom nego s hrabrošću, podrhtavanjem noge, tremom... A ovi dečki nemaju tremu. 
 
- Bayern nema takve fakine kakve mi imamo, s Črnomerca, Dubrave, Ferenščice, Svetica, Srednjaka... Tražio sam od njih da budu fanatici i bili su - rekao je Igor Jovićević.
 
Da, bili su. I bit će i protiv Benfice, ne sumnjajte. Jer nisu samo igrači zagrebački fakini nego i treneri. Igor Jovićević, Alen Peternac, Domagoj Kosić, Marko Kuže... Sve su to dečki koji su odrasli na zagrebačkim ulicama i koji žive za plavu boju. I ne dolazi se slučajno do četvrtfinala Lige prvaka. Za to trebaju muda do poda. A ovi ih dečki imaju. Pa i zbog toga što žive za Dinamo. I dođite ih podržati u na Hitrec-Kacian, ovo je pravi purgerski Dinamo, ovi dečki ginu za ovaj dres jer oni su - Dinamo.
 
 PRENOSIMO 24 sata FOTO Marko Lukunić/PIXSELL