Nastavno na objavljene mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 9. ožujka, odgovarajuća tijela Hrvatskog nogometnog saveza donijela su upute za odigravanje nogometnih utakmica u sljedećem razdoblju.
 
Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti:
 
"Sljedeće upute zajednički su odredili rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, Izvršni odbor HNS-a, Medicinska komisija HNS-a s predsjednikom prof. dr. Draganom Primorcem, Natjecateljska komisija HNS-a na čelu s predsjednikom Antom Vučemilovićem-Šimunovićem, Komisija nogometnih sudaca s predsjednikom Antom Kulušićem, povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni te povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković:
 
1. Obavezno je poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će eventualno propisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske odnosno druge nadležne državne institucije.
 
2. Uzimajući u obzir kalendar natjecanja HNS-a, sva natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju se sa ili bez gledatelja.
 
3. Organizatori utakmica obvezni su u cijelosti poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite RH.
 
4. Pritom ističemo obvezu organizatora da uoči utakmica moraju ishoditi suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog Zavoda za javno zdravstvo vezanu za ispunjenje propisanih uvjeta za organizaciju utakmice.
 
Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti situaciju s epidemijom novog korona virusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviještena".
 
Podsjetimo, u ponedjeljak je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na redovnom izvještavanju Kriznog stožera dao najnovije upute. Božinović je dodao da će se manji skupovi morat pridržavati najviših higijenskih standarda. 
 
- Do daljnjega odgađamo skupove s više od 1000 ljudi. Svi ostali skupovi dužni su održati najviše higijenske standarde, u skladu s uputama Zavoda za javno zdravstvo. Svim sudionicima će se dati uputa da izbjegavaju rukovanje i bliži socijalni kontakt. One s višom temperaturom i respiratornim problemima moli se da ne idu na takve skupove. Svi skupovi bit će održani uz dopuštenje lokalnog stožera i Zavoda za javno zdravstvo - rekao je ministar.
 
Izvor HNS