Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić kazao je za HINA-u kako je u ovom trenutku najvažnije voditi brigu o zdravlju sportaša.
 
- Prije svega trebamo voditi računa o zdravlju sportaša. Proces priprema i kvalifikacija za olimpijske i paraolimpijske igre je poremećen. HPO se zalaže da se Igre održe u regularnim uvjetima za sve sportaše imajući u vidu prvenstveno očuvanje zdravlja sportaša i svih sudionika Igara. To su kriteriji o kojima domaćin Igara zasigurno mora voditi računa - poručio je predsjednik HPO-a.
 
Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) je objavio kako podržava odluku Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) da se u sljedeća četiri tjedana donese konačna odluka o sudbini Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju. 
 
- Ljudski je život važniji od bilo čega. U ovom je trenutku najvažnije da svi, uključujući sportaše, ostanu kod kuće i pomognu suzbijanju širenja novog koronavirusa u svijetu - kazao je predsjednik IPC-a Andrew Parsons.
 
Prema IPC-u, četiri su tjedna dovoljna za preispitivanje globalne zdravstvene situacije prije konačne odluke koja se očekuje do 19. travnja.
 
Održanje i  izvanredni sastanak Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na kojem je zaključeno da će u sljedeća četiri tjedan biti donijeta konačna odluka o sudbini Olimpijskih igara u Tokiju, a među mogućim scenarijima prvi se put spominje odgoda, dok je utvrđeno kako otkazivanje Igara ne dolazi u obzir.
 
 Prenosimo HINA Foto Igor Šoban/PIXSELL