U velikom intervjuu za Novu TV Novak Đoković priznao je da mu je najveći cilj i motivacija postati najuspješniji tenisač svih vremena. Prvi tenisač svijeta je rekao da je Roger Federer najveći tenisač koji je ikada držao teniski reket u ruci - piše Stipe Antonijević, novinar GOL.hr. 
 
Mnogi upravo između njih dvojice vuku brojne paralele i mišljenja su podijeljena oko toga tko je zapravo najveći tenisač svih vremena, no za Noleta u ovom trenutku nema dileme - to je Roger. 
 
Je li vaš cilj do kraja karijere srušiti sve rekorde i postati apsolutno najveći tenisač svih vremena?
- Nemam razloga da to krijem. Stvarno je tako. Moja ambicija, želja i cilj je da oborim te rekorde. Za najduži broj 1 na svijetu i po broju osvojenih Grand Slam turnira. To su dva teniska Mont Everesta u smislu uspjeha i dostignuća. Vidjet ćemo. Radim na tome - kazao je Nole pa realno zaključio da i njega godine sustižu.
 
- Nisam više u trećem desetljeću, ušao sam u četvrto, tako da u nekim sportskim mjerilima nisam više mlad i polako ulazim u posljednju trećinu svoje karijere. Ne razmišljam o kraju, ne razmišljam kada bi to moglo biti, ja se dobro osjećam i prije svega volim ovaj sport. Imam puno strasti i jako sam mu posvećen. Imam podršku svojih najmilijih što mi je jako bitno i nekako i dalje imam usklađeno sve i uravnoteženo kako bih mogao da se bavim tenisom. Dok god je tako, dok postoji taj plamen i žar u meni da jurim rekorde i bavim se profesionalnim tenisom, ja ću nastaviti to raditi - rekao je prvi igrač svijeta i zaključio na tu temu;
 
- Na kraju krajeva, tenis predstavlja jednu veliku životnu školu za mene, jer u tom periodu od sat, dva koje provedem na terenu, na površinu isplivaju emocije koje su duboko potisnute i ne može mi ništa izazvati te emocije koliko može teniski teren. Nekako holistički pristupam tome i jako sam zahvalan i sretan što se još uvijek mogu natjecati na najvišem nivou.
 
Roger Federer je objavio da će se zbog nove ozljede koljena vratiti na teren tek 2021. godine.
 
Može li takav sportaš i u 40. godini života biti konkurentan?
- Pa ništa me ne bi iznenadilo kada je Federer u pitanju. On je vjerojatno najveći tenisač koji je ikada živio, ikada držao reket. Ljudi često vode debatu tko je najveći svih vremena, uzimajući pritom razne parametre kako bi odlučili tko je najbolji. Teško je uspoređivati generacije. Bjorn Borg je osvojio 11 Grand Slamova, a povukao se u 26. godini života. Da je nastavio igrati još pet, deset godina, gdje bi mu bio kraj? To su sve stvari koje su sada pod znakom pitanja. Što bi bilo da nisu igrali s drvenim reketima? - smatra "Nole" i nastavlja:
 
- Sport je vrlo drugačiji danas i teško je usporediti generacijski igrače, ali s druge strane opet, činjenica je da je sve što postiže Federer, Nadal i svi mi izvanredno. Doprinosi promociji našeg sporta. Roger je bio otpisan na početku svojih 30-ih godina, pa je nakon toga osvojio još tri, četiri Grand Slama. Nastavlja nizati izvanredne rezultate. Lani smo odigrali povijesno finale Wimbledona na kojem je bio na jedan udarac od pobjede, tako da je sve moguće - prisjetio se Đoković, pa za kraj o Čarobnjaku iz Basela rekao:
 
-On igra s takvom lakoćom i prirodnim talentom kakav tenis nikada nije vidio. Vrlo je efikasan u svojoj igri, tako da čak i ako fizički ne može nositi se s mlađim igračima, on opet to kompenzira sa svojom igrom. Ne bi me iznenadilo da ponovno bude u vrhu i iduće godine.
 
 
 PRENOSIMO GOl.hr FOTO essentiallysports.com