Nakon nekoliko tjedana pauze, što zbog reprezentativnih obveza, što zbog ligaških obveza, vraćaju nam se i kvalifikacije za europska natjecanja.
 
Dok Rijeka i Lokomotiva još uvijek čekaju na svoje utakmice i nove protivnike, Dinamo, Hajduk i Osijek kreću sa svojim utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka, odnosno drugog kola kvalifikacija za Europsku ligu.
 
Važno je naglasiti da se zbog vrlo kratkog perioda za odigravanje utakmica ovi okršaji igraju samo jednom.
 
Dinamo će u srijedu 16. rujna od 19 sati gostovati na Groupama Areni protiv Ferencvaroša koji je znatno bolji od lanjskih okršaja koji završili s ukupnih 5:1 za modre, a utakmicu će prenositi ArenaSport 1. 
 
Dan kasnije svoje će utakmice, dakle, u četvrtak, igrati Hajduk i Osijek. Splićani gostuju u Makedoniji kod slabašne Renove te se nadaju da se neće ponoviti debakl protiv malteške Gzire. Utakmica počinje u 15:30, također na ArenaSport 1 kanalu. 
 
Isti program prenosit će i ogled na Gradskom vrtu u kojem će od 20 sati i 45 minuta Osijek ugostiti Basel, izrazitog favorita te drugu najjaču momčad drugog pretkola Europske lige prema koeficijentu.  
 
 IZVOR Večernji list FOTO slikezadesktop.com