Kanuist Matija Marinić osvojio je četvrto mjesto u utrci Svjetskog kupa u slalomu na divljim vodama u Ljubljani.
 
Izvrsnom vožnjom u poluzavršnici Marinić je izborio nastup u završnici. U istome nije uspio drugi hrvatski predstavnik Ren Korpes. 
 
- Marinićev dolazak ovako blizu odličja znači da se vraća u formu i da je, uz predano treniranje, samo pitanje vremena na kojem će od sljedećih natjecanja, nastup okruniti medaljom. Možda bi to moglo biti već početkom studenoga ako će nastupiti na natjecanju u francuskom gradu Pau - kazao je Branko Lovrić, glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza i izbornik hrvatske reprezentacije.
 
I Stjepan Perestegi, trener hrvatske reprezentacije, zadovoljan je Marinićevim nastupom u slovenskoj prijestolnici. 
 
- Današnji rezultat za mene osobno je izuzetno motivirajući. Nažalost, u vožnji sam napravio jednu pogrešku koja me udaljila od trona. Ova utrka na Savi bila je prva utrka nakon više od sedam mjeseci da odmjeravamo snage s kanuistima iz cijelog svijeta - rekao je Marinić.
 
Iako je u Ljubljanu zbog pandemije novog koronavirusa stiglo manje natjecatelja nego prethodnih godina, u utrci su sudjelovali predstavnici mnogih kanuističkih velesila poput Češke i Sjedinjenih Američkih Država. Prvo je mjesto zauzeo Slovenac Luka Božič, a na drugom i trećem mjestu su Francuzi Nicolas Gestan i Jules Bernardet. Marinić je za vodećim zaostao 5,41 sekundu.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO/Nina Jelenc