Dodjela Zlatne lopte ove se godine neće održati, ali je magazin France Football izmislio kompenzaciju koja se zove Dream Team Ballon d'Or, odnosno izbor najbolje jedanaestorice u nogometnoj povijesti – piše Vladimir Zrinjski, novinar JL.
 
Njih će tijekom idućih tjedana birati 170 stalnih dopisnika FF-a, a s obzirom na to da je već i sama objava nominacija izazvala gomilu reakcija, možemo samo pretpostaviti koliko će polemika biti kad se objavi Dream Team.
 
Nakon što je France Football izbacio posljednje tri "shortliste" za pozicije u napadu (lijevo krilo, desno krilo, centarfor), Marca je analizirala popis od 110 nominiranih i izvukla "šokantne izostanke". Među njima su, primjerice: Oliver Kahn, Javier Zanetti, Andrij Ševčenko, Raul, Alessandro del Piero, ali i Luka Modrić. 
 
"Kaká, Modrić, Nedved, Owen, Ševčenko, sve su to bivši osvajači Zlatne lopte koji nisu dobili priznanje u ovom procesu. Baš kao i Sivori, Law, Albert, Rossi, Simonsen, Belanov i Papin", pišu.
 
Liste za napadačke pozicije nisu legle ni Samuelu Eto'ou, koji ponižavajućim smatra da ga se svrstalo na desno krilo. "Hvala, ali ja sam na desnoj strani igrao sezonu ili dvije, a 25 godina u karijeri proveo sam kao centralni napadač. Nedostatak poštovanja", komentirao je Kamerunac.
 
S prostora bivše Jugoslavije nominiran je samo Dragan Džajić, legendarni igrač Crvene zvezde, koji je 1968. bio treći u izboru za Zlatnu loptu, iza Georgea Besta i Bobbyja Charltona. France Football će idealnu momčad u formaciji 3-4-3 objaviti 17. prosinca.
 
 PRENOSIMO Jutarnji list FOTO Franck Fife/AFP
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 
GRANDE LUKA! Modrić ispisao povijesne stranice Reala
 
Fantastičnim pogotkom protiv Šahtara na otvaranju Lige prvaka, Luka Modrić ispisao je još jednom nove povijesne stranice Kraljevskog kluba. Real je na kraju doživio i drugi poraz zaredom izgubivši 3:2 od koronom desetkovanih gostiju, ali kapetan hrvatske reprezentacije postao je tek četvrti nogometaš u bogatoj povijesti madridskog kluba koji je u Kupu ili Ligi prvaka zabio pogodak, a da je bio stariji od 35 godina.
 
Konkretno, danas Modrić ima točno 35 godina, jedan mjesec i 13 dana, s obzirom na to da je rođendan proslavio 9. rujna. Samo su trojica dakle, legende poput Alfreda Di Stefana, Ferenca Puskasa i Paca Genta u klubu 35+ strijelaca za Real u najelitnijem europskom klupskom natjecanju koje je kraljevski klub osvajao čak 13 puta.
 
Ipak, Modrićev pogodak nije bio dovoljan za to da Real uzme barem bod kod kuće protiv Šahtara s obzirom na to da su Ukrajinci slavili rezultatom 2:3.
 
 IZVOR Sportske novosti FOTO Gonzalo Arroyo Moreno