Od doajena sportskog novinarstva Orlanda Rivettija u Centar Zamet došli su se oprostiti brojni, ali ponajviše oni iz svijeta sporta s kojima je najviše bio povezan te ljudi iz struke. I svi redom prijatelji. No, svi onima kojima se Orlandov lik i djelo upečatljivo urezao u dobra spominjanja.
 
Uz rad u brojnim dnevnim listovima i na lokalnoj televiziji, Rivetti je surađivao i s brojnim novinarima s prostora bivše države. Uz to, 20 godina bio je dopisnik La Gazzette dello Sport.
 
– Rijetko kada je uz ime Orlando trebalo dodavati Rivetti. Svi smo znali o kome je riječ. Imao je nos za život i sport, bio veliki i pravi novinar. Zajedno smo izvještavali s Olimpijskih igara u Pekingu, dominirao je kratkim pitanjima i objašnjenjima. I svakom sportašu je uvijek davao veliko poštovanje, nikad nije udaro “ispod pojasa”. Hvala što si ostavio pečat u hrvatskom sportskom novinarstvu. Dovoljno je reći Orlando… – istakao je između ostaloga Jura Ozmec koji se od Rivettija oprostio u ime Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) i Hrvatskog novinarskog društva (HND).
 
Komememoraciju u Rijeci, pored predsjednika HZSN Jure Ozmeca bili su nazočni glavni tajnik HZSN Marijan Bakić i član Izvršnog odbora Robert Šalinović.
 
Godine 2012. Orlando Rivetti dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), a 1996. je nagrađen i godišnjim priznanjem Hrvatskog zbora sportskih novinara za pisano novinarstvo. Predsjednik je Sekcije HZSN Rijeka.
 
– Orlando je s puno strasti i ljubavi pratio sve što se događa u svijetu sporta, bio je profesionalac koji je lakoćom osvajao srca čitatelja i gledatelja. Uz to, bio je istinski Riječanin, ne samo u sportskom segmentu, volio je naš grad punim srcem. Najviše će svakako nedostajati svojoj obitelji, ali svima nama koji smo ga cijenili kao osebujnog čovjeka jedinstvenog duha. Otišao je prerano, ali ostavio dubok trag. Orlando i ja smo bili prijatelji, brojne naše subote uz kavu bile su povezane uz kometare u sportu, ali i o svemu onom što se događa u gradu. Ti razgovori su mi i pomogli u nekim trenucima i donošenju nekih odluka. Orlando, hvala na svemu, na bezbroj razmijenjenih riječi i ideja. Hvala na prijateljstvu – rekao  je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
 
– Ta veza bila je bezuvjetna, duga i neraskidiva. Orlando je bio naš klub i grad, žao mi je što generacije igrača koji dolaze, neće više tko imati pisati o njihovim “plišanim kopačkama” i krasiti ih ostali epitetima – rekao je Ivan Mance, sportski direktor HNK Rijeka.
 
– Upućujem sućut obitelji uime riječkog Kluba olimpijaca. Naši putevi su se spajali, a ponekad išli u usporedo jer Orlando je obožavao košarku još od 1973. kad je Kvarner stupio na veliku scenu. Taj tik brka i specifičan pogled ono je što se pamti. Bio sam impresioniran njegovim znanjem i informiranosti o sportu. Ostavio nam je jako puno i na tom mu hvala – ustvrdio je Aramis Naglić.