"Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac pozitivna je na korona virus pa je zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara, a ostalim nazočnima mjera pasivnog nadzora", izjavio je Hini u nedjelju glasnogovornik Vlade.
 
Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pored ministrice Brnjac. 
 
- Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je u nedjelju testiranje na prisutnost korona virusa, a rezultati testa pokazali su da je pozitivna na korona virus - rekao je glasnogovornik Marko Milić i dodao - Ministrica je u nedjelju osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati, a dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom - dodao je. 
 
- Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa. Samoizolacija je određena i članovima njene obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati - naveo je Milić.
 
 Izvor HINA FOTO Duško Jaramaz/PIXSELL