Lukša Jakobušić novi je predsjednik Hajduka. Vijest je jutros objavio službeni Hajduk i time su Bijeli dobili nasljednika Marina Brbića koji je još od 13. srpnja na Poljudu radio sa prefiksom "predsjednik u ostavci" – piše Jurica Radić, novinar SN.
 
Izborom Jakobušića dogodio se veliki preokret, jer Nadzorni odbor imao je šest kandidata u zadnjem krugu, a među njima nije bio Jakobušić koji se nije ni prijavio na natječaj otvoren sredinom kolovoza. Ali, razvidno je da nijedan od kandidata nije zadovoljio kriterije NO i naposlijetku je izabran Jakobušić. Ovog ljeta se Jakobušić, odmah po ostavci Brbića, navodio kao kandidat u medijima, ali NO Hajduka tada nije bio jedinstven u odluci. Četiri su člana bili "za", dva protiv. Međutim, tri mjeseca kasnije promijenio se stav.
 
TKO JE LUKŠA JAKOBUŠIĆ? 
 
Privatni poduzetnik, 44-ogodišnji Dubrovčanin i prije svega, povratnik u Hajduk. S Poljuda je u ulozi dopredsjednika, nakon pet i pol mjeseci rada, otišao početkom studenoga prošle godine zbog neslaganja oko razvoja klupske vizije u trenutku kada su Bijeli izgubili dvije uzastopne utakmice u Velikoj Gorici. 
 
Dugo godina je uspješan u sportu, od studenoga 2013. do rujna 2017. bio je predsjednik VK Juga gdje je i danas aktivan na funkciji dopredsjednika. U njegovom predsjedničkom mandatu Jug je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske, tri kupa, dva naslova prvaka Jadranske lige, Ligu prvaka te europski superkup. Posebno je bila uspješna 2016. godina kada je osvojio svih pet natjecanja u kojima je klub sudjelovao.
 
S tim istim trofejnim ciljem vratio se u Hajduk. Ne, drugo mjesto, ne treće mjesto. Samo prvo. Jakobušić je predsjednik koji ima ambiciju i viziju vraćanja Hajduka na nekadašnje razine. 
 
- Meni je neuspjeh ako budemo drugi, a imamo potencijala da budemo prvi. Siguran sam da imamo potencijala za puno više, ali me sve što se događa oko kluba demantira - kazao je nakon odlaska s Poljuda u studenome prošle godine.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti FOTO Tom Dubravec/CROPIX