Na 12. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj elektroničkim putem, izjašnjavanjem članova Vijeća u predviđenom roku odlučeno je o pokretanju postupka i provedbi natječaja za Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2021. godinu.
 
Nakon što je tekst natječaja objavljen na web stranicama HOO-a ,16. travnja 2021., od tog datuma računa se 20-dnevni rok do 6. svibnja za dostavu kandidatura Uredu za programe lokalnog sporta HOO-a.
 
Kandidate mogu predlagati županijske i lokalne sportske zajednice iz RH te HOO, a predlagatelj je dužan obrazložiti kandidaturu kratkim životopisom kandidata i podacima o sportskoj aktivnosti ili drugoj srodnoj aktivnosti značajnoj za razvoj sporta.
 
HOO dodjeljuje Nagradu 'Milan Neralić' od 2019. godine fizičkim i pravnim osobama za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini. Zaslužnim pojedincima dodjeljuje se kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta na lokalnoj razini, a pravnim osobama za dugogodišnju djelatnost na razvoju i unaprjeđenju sporta na lokalnoj razini.
 
Vijeće HOO-a prihvatilo je na 12. (elektroničkoj) sjednici tri odluke vezane uz Nagradu HOO-a Milan Neralić za 2021. godinu: odluku o pokretanju postupka za raspisivanje natječaja, odluku o tekstu natječaja i odluku o imenovanju predsjednika i ostalih članova Ocjenjivačkog suda za ovogodišnju Nagradu. Ured za programe lokalnog sporta HOO-a uputio je poziv svim lokalnim sportskim zajednicama za sudjelovanje na natječaju.
 
 
 

 HOO/Vinko Knežević