Mali Vatreni, igrači hrvatske reprezentacije U-15, pobjednici su 3. međunarodnog nogometnog turnira "Vlatko Marković" koji se pet dana igrao u Karlovcu, Zagrebu i Velikoj Gorici.
 
U finalnoj utakmici na „Čavleku“ uz Koranu Mali Vatreni  slavili su naslov nakon pobjede nad reprezentacijom Rusije sa 5:3 i to nakon izvođenja 11-eraca, budući je utakmica u regularnom vremenu završila 1:1. Hrvati su poveli u 17. minuti golom Kosovića, u 30. minuti je izjednačio Topinka. S 11 metara za Hrvatsku su bili precizni strijelci Majić, Perić, Kujundžić i Vušković, a za Rusiju Aleksandrov i Pridava. Hrvatski vratar Hlapčić obranio udarce Čeburakova i Volkova.
 
Za najboljeg igrača turnira proglašen je reprezentativac Rusije Stanislav Topinka, najbolji vratar je Jan Hlapčić, a najbolji strijelac Maro Kosović sa 6 postignutih pogodaka.
 
Treće mjesto na turniru osvojila je Bjelorusija koja je svladala Litvu sa 1:0, peta je BiH nakon pobjede nad Bugarskom 3:1, a sedma Albanija koja je nakon izvođenja 11-eraca bila bolja od Sjeverne Makedonije.
 
U Karlovcu će se 27. svibnja odigrat finalne utakmice Hrvatskog kupa u svim kategorijama: za juniore (Dinamo-Osijek), kadete (Hajduk-Lokomotiva) i pionire (sudionici još nisu poznati).
 

PRENOSIMO www.kasonline.eu FOTO Robert Fajt / CROPIX