Na sastanku Izvršnog odbora Europske odbojkaške konfederacije (CEV) u Veroni premijerno je uručeno priznanje Ambasador europske odbojke. 
 
Među prvom dvojicom zaslužnika priznanje je primio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša. S njim u društvu bio je i bugarski ministar sporta Krasen Kralev. Uoči "večeri odbojke" u Veroni, s finalnim utakmicama europske Lige prvaka i Lige prvakinja, priznanje im je uručio predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić, nedavni gost na svečanom otvaranju novih prostorija Hrvatskog odbojkaškog saveza.
 
Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša kazao je da mu je iznimna čast dobiti naslov veleposlanika europske odbojke, što znači i obvezu za stalnim djelovanjem na unaprjeđivanju tog zdravog i vrlo atraktivnog sporta u Hrvatskoj.
 
 Matešu je dodatno razveselio i podatak da je u sastavu novih europskih prvakinja - talijanske ekipe Carraro Imoco Conegliano, hrvatska reprezentativka Božana Butigan, a do trona ih je vodio aktualni izbornik hrvatskih odbojkašica, talijanski stručnjak Daniele Santarelli.
 

 HOO/Vinko Knežević