Na 71. međunarodnom kongresu FIFA-e, ponovno je aktualizirana ideja o uvođenju dvogodišnjeg Svjetskog nogometnog prvenstva, prenose talijanski mediji.
 
Ideju o dvogodišnjem Svjetskom prvenstvu predložio je Nogometni savez Saudijske Arabije, što je podržalo 166 članica FIFA-e, dok je 21 članica bila suzdržana. Još uvijek nije ništa definirano, ali u narednim mjesecima svjetska nogometna organizacija će detaljnije proučiti ovu ideju, kroz provedbu analize troškova i koristi. Nakon toga će odlučiti hoće li prihvatiti ili odbiti ovu ideju.
 
Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino naglasio je da prije svega moraju pronaći način kako uklopiti Svjetsko prvenstvo u raspored. 
 
- Znamo što Svjetsko prvenstvo predstavlja navijačima, ali prije svega moramo pronaći mjesta u međunarodnom rasporedu da možemo svake dvije godine imati Svjetsko prvenstvo - rekao je Infantino pa dodao da se ništa neće dogoditi preko noći. 
 
- Hoćemo li gledati Svjetsko nogometno prvenstvo svake dvije godine? Vrijeme će reći - izjavio je i rekao kako nema razloga da radi toga padne zanimanje navijača za Svjetskim prvenstvom u nogometu. 
 
- Liga prvaka se igra svake godine, pa je navijači i dalje prate - zaključio je predsjednik FIFA-e.
 

 Izvor: GOL.hr Foto: AFP