Olimp u 80. broju donosi podsjetnik na veliki uspjeh hrvatskih olimpijaca i olimpijki, ostvaren na Igrama u Tokiju. Tri zlata, tri srebra i dvije bronce stigle su u Hrvatsku s dosad najneobičnijih i u mnogočemu drugačijih Igara ili „Igara pod maskama“, kako sugerira naslov teme.
 
No, središnja tema broja ipak je 30. obljetnica utemeljenja HOO-a, pa je stalni Olimpov prilog Povijest hrvatskog sporta na 12 stranica uglavnom u znaku podsjetnika na slavne dane osnivanja nacionalne olimpijske udruge i obilježavanje spomenute obljetnice.
 
Umjesto rubrike Olimpijske nade prezentirano je izvješće s dodjele HOO-ove Nagrade Dražen Petrović za 2021. godinu, a među laureatima su nedvojbeno i olimpijske nade. Rubriku Olimpijske legende ispunio je pogled unatrag - na bogatu karijeru trofejnog veslača Veselina Đuhe. Dvostruki osvajač olimpijskog zlata nije prevelik optimist kada je u pitanju budućnost hrvatskog vaterpola, a kao razlog navodi i roditeljsko usmjeravanje djece u sportove koji donose veće novčane zarade…
 
U rubrici o nastanku modernog sporta predstavljen je karate, sport koji je uvršten u program tokijskih Igara 2020., a potom iznova ostao „zaboravljen“ pri slaganju programa olimpijskih sportova za Pariz 2024. godine.
 
Olimp donosi i brojne druge teme (opasnost koja prijeti ženskom sportu, tehnologija i sport, recenzije najnovijih izdanja sportske publicistike…), a o događajima između dva broja dodatno se može saznati i u „sažetku“ Od Olimpa do Olimpa.  
 
Novi Olimp možete pročitati na poveznici: https://issuu.com/hrvatskiolimpijskiodbor/docs/olimp-80-2021