Pobjedom nad Rusijom, hrvatska nogometna reprezentacija izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru. U svom šestom nastupu na najvećoj svjetskoj smotri Vatreni će u Kataru braniti srebrno odličje, osvojeno 2018. u Rusiji.
 
Podsjetimo, na premijernom nastupu u Francuskoj 1998., pod vodstvom legendarnog izbornika Ćire Blaževića, Hrvatska je bila brončana, dok su naši nogometaši tri puta na SP-ima završili natjecanje već u razigravanju po skupinama (2002., 2006. i 2014.). Zlatko Dalić postao je prvi hrvatski nogometni izbornik koji će imati priliku voditi Vatrene na tri velika natjecanja. 
 
 Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač čestitali su hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine: 
 
„Dragi naši Vatreni,
još jednom ste pokazali vrhunsko nogometno umijeće i neizmjerno veliko srce. U zahtjevnim vremenskim uvjetima i na iznimno teškom travnjaku ostvarili ste pobjedu nad Rusijom, vrijednu izravnog odlaska na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kataru. Malo tko se može podičiti takvim kontinuitetom - nastupom na 12 velikih natjecanja od mogućih 14, i zato vam od srca čestitamo na najnovijem pothvatu! Koliko ste tim trijumfom razveselili Hrvate u domovini i iseljeništvu, svjedočit ćemo još i u godini koja dolazi. Hvala vam na silnoj sreći koju ste donijeli u svaki kutak Globusa u kojem žive Hrvati. Ostanite i dalje nacionalni ponos kojem ne blijedi sjaj!“
 

 Foto: FaH