Nastupom na ITF S700 Romai Cup Indoor Championship natjecanju u Budimpešti najaktivniji karlovački teniski veteran Dario Smojver (+55) i službeno je završio ovogodišnju natjecateljsku sezonu. 
 
Smojver je u konkurenciji 32 igrača kao peti nositelj bio slobodan u 1. kolu da bi u drugoj rundi lako sa 6-1/6-1 nadigrao Mađara Balint Batu. Nakon toga u četvrtzavršnici Karlovčanin je sa 7-6(1) 6-3 bio bolji od Čeha Pavela Tesara da bi ga nakon velike borbe sa 2-6/5-7 u polufinalu zaustavio pobjednik turnira i 10. igrač sa Svjetske rangliste Nijemac Christoph Schaal. Ovim plasmanom Smojver je osvojio dodatnih 330 bodova i popravio svoj plasman na Svjetskoj ranglisti za 5 mjesta pa tako trenutno zauzima 35. mjesto.
 
- Radilo  se o vrlo jakom natjecanju i ukupno mogu biti zadovoljan ostvarenim rezultatom i prikazanom igrom. Možda sam u polufinalu mogao i do trećeg seta, ali uistinu pružio sam svoj maksimum. Inače ovo je bio moj posljednji turnir u ovoj godini, a slijedeća sezona će sigurno biti teža jer dolaze mlađi igrači. Statistički gledano imam razloga za zadovoljstvo. Jedino sam još 2013. godine imao bolji plasman za četiri mjesta na kraju godine kada sam bio 31. igrača na svijetu u konkurenciji +45 godina. Više od rezultata veseli me činjenica da sam u ovoj sezoni igrao vrlo dobro i konstantno – kaže Dario Smojver.
 
U ovoj sezoni Karlovčanin Dario Smojver je odigrao 16 službenih mečeva i ostvario 12 pobjeda te osvojio dva turnira. Kada ovim rezultatima doda i osvojeno 10. mjesto na Svjetskom momčadskom prvenstvu zajedno s Karlovčaninom Zdenkom Hoppeom onda mu je ovo, rezultatski gledano, bila jedna od uspješnijih sezona. Podsjetimo još i da je Smojver u svojoj dosadašnjoj teniskoj karijeri između ostalog bio i trostruki svjetski prvak za novinare i koji je do sada na službenoj ITF Seniors turnirima upisao 110 pobjeda i 65 poraza. Smojver je član HZSN-a, sportski novinar karlovačkog KAŠ-a i vanjski suradnik Sportske televizije.
 
 IZVOR: KAŠ/Marijan Bakić FOTO: Prvatna arhiva