Ako uzmemo u analizu samo HNL dvoboje, Hajduk je u prosjeku gledalo rekordnih 12.667 gledatelja. U netom završenoj sezoni, Hajduk je odigrao 21 utakmicu na Poljudu, gdje je splitske nogometaše gledalo gotovo 300.000 ljudi.
 
- Ponosni smo na činjenicu da je na poljudskom stadionu, u 21 odigranoj utakmici, čak 281.634 gledatelja bodrilo Bijele i pratilo nastupe naše momčadi, odnosno čak 13.411 navijača po utakmici. Emocija i energija te podrška igračima i Klubu osjetile su se na svakom koraku, na svakoj domaćoj utakmici, na svakom gostovanju. “Ja ne mogu drugo, nego da ga volin...” - stih je koji je u svakom pogledu obilježio nevjerojatnu ljubav navijača prema svom Hajduku. Hvala vam! - rečeno je u objavi Hajduka na društvenim mrežama.
 
Ako uzmemo u analizu samo HNL dvoboje, Hajduk je u prosjeku gledalo rekordnih 12.667 gledatelja. Za više od tri puta Hajduk je bolji od drugoplasiranog Dinama s prosječnih 3926 gledatelja, slijede Rijeka (3798), Osijek (2764) gledatelja.
 
Za usporedbu, Hajduka je na Poljudu gledalo više navijača negoli su tri najveća konkurenta u hrvatskom prvenstvu zajedno okupili na svojim stadionima u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.
 

 Izvor: SN/Jurica Radić Foto: Božidar Vukiućević/CROPIX