Nakon zahtjeva brojnih nacionalnih udruga prisutnih na 84. kongresu AIPS-a u Rimu, AIPS Sport Media Awards najavljuje trotjedno produženje za podnošenje prijava. Novi rok je 4. studenog u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. 
 
Novi važeći okvir za sudjelovanje za izdanje 2022. će biti od 5. studenog 2021. do 4. studenog 2022., odnosno puna kalendarska godina. „AIPS Sport Media Awards“ jedina je međunarodna nagrada za sportsko novinarstvo koja besplatno prima radove na svim mogućim platformama, bez jezičnih ograničenja. Kolege su pozvane da predaju svoje radove koristeći AIPS Sport Media Awards web stranicu, www.aipsawards.com Kako bi se prijavili, prvo treba dovršiti registraciju (korisnici prvi put) ili se prijaviti (za one koji su već registrirani). Cjelokupni postupak za podnošenje maksimalno dvije priče traje samo 5 minuta.
 
- Ovo je gesta svim kolegama koji nakon teških godina COVID-a sada konačno pronalaze neku vrstu nove normalnosti i drago nam je što možemo na ovaj način doprinijeti u mjesecu punom sportskih aktivnosti - rekao je predsjednik AIPS-a Gianni Merlo pred 103 prisutna predstavnika na 84. kongresu AIPS-a.
 
Od otvaranja roka za prijave za peto izdanje, u srpnju, AIPS Sport Media Awards već ima radove iz 90 zemalja s pet kontinenata, više nego u prethodna tri izdanja u istoj fazi. Nakon što se svi podnesci zaprime i pregledaju, održat će se pet faza glasovanja od prosinca do ožujka, s uključenim 41 stručnjakom (između panela stručnjaka i mentora, predsjednika kontinentalnih sekcija AIPS-a i članova Izvršnog odbora te 13 članova žirija). Svečana ceremonija zakazana je za svibanj u Južnoj Koreji, gdje će se održati sljedeći kongres AIPS-a.
 
Kao i obično, svi prijavitelji koji su već predali svoje radove mogu svoje prijave promijeniti do kraja novog roka. Ako u podnesku ima grešaka ili nedostajućih poveznica, moći ćete ih ispraviti samo prije isteka roka, stoga preporučamo da ih, u slučaju da je vaš rad gotov, dostavite što prije.
 
NOVI KLJUČNI DATUMI AIPS SPORT MEDIA AWARDS 2022.:
 
Period za sudjelovanje: Sve prijave koje su prvi put objavljene ili emitirane od 5. studenog 2021. do 4. studenog 2022. bit će prihvaćene za ovo peto izdanje AIPS Sport Media Awards.
Rok za dostavu: 4. studenoga 2022., 18:00 po srednjoeuropskom vremenu. Provjerite svoje lokalno vrijeme kako ne biste propustili novi rok prijava.
 
AIPS Media