Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač priredili su u zagrebačkom hotelu Sheraton prijam za sjajne judašice - svjetsku prvakinju Barbaru Matić i svjetsku doprvakinju Laru Cvjetko i ...
 
 ... njihove trenere Vladimira Preradovića i Dragana Crnova te predstavnike Hrvatskog judo saveza (HJS), predvođene predsjednicom Sandom Čorak i glavnim tajnikom Hrvojem Lindijem
 
Čestitajući iznova na povijesnom uspjehu hrvatskog juda, čelnik HOO-a je kazao kako su nas judašice, skupa s trenerima i matičnim Savezom, učinili iznimno ponosnima jer takav pothvat je ostvarilo samo pet država, među kojima je Hrvatska uvjerljivo najmanja. Potom je pojasnio zašto je HOO odlučio darivati judašice i njihove trenere jedinstvenim gipsanim kreacijama, od kojih je svaka "priča za sebe", a skupa tvore fantastičnu (autorsku) cjelinu. Autorice ime je Ivane Krnjak s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.
 
- Pet umjetnosti nekad je bilo i u programu olimpijskih igara. Čuveni Pierre de Coubertin nije imao olimpijsku medalju u judu, nego ju je osvojio u poeziji. Budući da je i kiparstvo bilo olimpijska disciplina, željeli smo vam za ostvareni povijesni uspjeh darovati nešto što ima poveznicu i s olimpijskom poviješću i što će vam ostati kao trajna uspomena - kazao je Mateša i prepustio Siniši Krajaču uručenje skulptura trofejnom kvartetu.
 
Na prijamu je zahvalila čelnica HJS-a i dopredsjednica HOO-a Sanda Čorak, istaknuvši kako su u finalu kategorije do 70 kg svi očekivali dvije Japanke, a ne dvije Hrvatice koje se i skupa zagrijavaju uoči nastupa, tako da je „svijet juda“ ostao jako iznenađen. 
 
Barbara Matić i Lara Cvjetko, pak, bile su ugodno iznenađene originalnošću darova (prilikom uručenja zasigurno i njihovom težinom!), u kratkom obraćanju iznova su iskazale zadovoljstvo ostvarenim dometima na SP-u u Taškentu, zahvalile HOO-u i prepustile riječ trenerima. 
 
Preradović i Crnov su najavili da bi iz Pariza za dvije godine, uz judaške snage koje imamo, posebno u ženskoj konkurenciji - napokon trebala stići i olimpijska medalja hrvatskog juda. Glavni tajnik HJS-a Lindi uručio je predsjedniku HOO-a Mateši i glavnom tajniku Krajaču potpisane fotografije svjetske prvakinje i doprvakinje netom po završetku njihova povijesnog dvoboja.  
 
 HOO/Vinko Knežević