Hrvatski reprezentativci u hrvanju grčko-rimskim načinom, Pavel Puklavec (do 72 kg) i Karlo Kodrić (do 82 kg), postali su svjetskim doprvacima u uzrastu do 23 godine. Srebrna odličja osvojili su na mlađeseniorskom Svjetskom prvenstvu u španjolskoj Pontevedri.
 
Puklavec je do finala stigao pobjedama na bodove protiv Grka Sotiriadisa (5-2) i Japanca Kobayashija (11-5), da bi u polufinalu svladao Indijca Vikasa tehničkom nadmoći (9-0). U finalu je bolji od hrvatskog reprezentativca bio azerbajdžanski predstavnik Gurban Gurbanov koji zlatnu medalju zaslužio pobjedom na bodove (8-2). Kodrić je u osmini finala na bodove svladao Turčina Hunca (5-0), u četvrtfinalu je tehničkom nadmoći (8-0) pobijedio Japanca Higuchija, a u napetom polufinalu je sa 6-5 bio bolji od Gruzijca Gurulija. Norvežanin Exauce Mukubu je u finalu bio nadmoćan i svladao Kodrića sa 10-1.
 
Osim, osvajača odličja, Hrvatsku je predstavljao i Filip Smetko u kategoriji do 87 kg. U osmini finala je pobijedio Amerikanca Foya sa 4-0, a u četvrtfinalu ga je svladao kasniji svjetski prvak, Mađar Istvan Takacs, s tijesnih 3-1. Još izjednačenija je bila borba u repasažu protiv Gruzijca Melelašvilija, koja je završila 4-4, ali je gruzijski hrvač prošao u borbu za broncu zato što je bio posljednji koji je osvojio bodove u tom dvoboju.
 
Svjetske doprvake iz naše reprezentacije stručno su vodili - trener Anton Đok i mentor Igor Petrenka.
 
Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Pavelu Puklavcu i Karlu Kodriću, kao i njihovim trenerima, na osvajanju naslova mlađeseniorskog svjetskog doprvaka!
 
 HOO/Vinko Knežević