Santa Susanna (Španjolska) ljetovalište smješteno oko 70 km od Barcelone i 30 km od Girone, najavljeno je kao domaćin sljedećeg kongresa AIPS-a koji će se održati u godini koja označava veliku prekretnicu u povijest globalnog tijela sportskih novinara.
 
Naime, u boksačkom ringu u Parizu 1924. godine, Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS), sljedeće će 2024. godine proslaviti 100. obljetnicu postojanja. Stotinu godina borbe za prava sportskih novinara diljem svijeta i zaštite načela profesije.
 
Član Izvršnog odbora AIPS-a i potpredsjednik Španjolske udruge sportskih novinara (AEPD), Juan Antonio Prieto, izašao je na pozornicu AIPS-ovog kongresa u Seulu kako bi iznio planove za 86. AIPS-ov kongres.
 
- Vjerujem da tamo možemo imati uspješan kongres. Međunarodna federacija bodybuildinga i fitnessa (IFBB) voljna nas je podržati, a također ćemo surađivati i s drugim španjolskim sponzorima.- kazao je Prieto te dodao da će se Kongres održati u travnju 2024. godine.
 
Predsjednik IFBB-a Rafael Santonja u videoporuci je poslao pozdrave delegatima kongresa iz "svjetske prijestolnice fitnessa".
 
U veljači 2023. prvi osobni sastanak Izvršnog odbora AIPS-a, koji je izabran na Rimskom kongresu u listopadu 2022., održan je u Hotelu Atzavara u Santa Susanni, a grad čiji je gradonačelnik Joan Campolier, ponudio je gostoprimstvo. Campolier je Izvršnom odboru AIPS-a predstavio svoj grad kao "šarmantni mali grad". Ovaj grad koji se nalazi između Sredozemnog mora i planina parka prirode Montnegre-Corredor ima nešto više od 3000 stanovnika, ali ga tijekom godine posjeti oko dva milijuna ljudi.
 
Posljednji put kongres AIPS-a u Španjolskoj održan je 1997. godine u Oviedu. Prije toga Madrid je bio domaćin 1962., Torremolinos 1974. i Barcelona 1986.
 
Tijekom kongresa u Seulu, predsjednik AIPS-a Gianni Merlo, također je otkrio da su u tijeku planovi za organiziranje još jednog značajnog događaja u Parizu gdje je AIPS osnovan, kako bi obilježiti stotu obljetnicu udruge.
 
- Imat ćemo veliku proslavu tijekom Olimpijskih igara u Parizu 2024. 7. ili 8. kolovoza u sjedištu UNESCO-a. Razgovaramo s udrugom francuskih sportskih novinara (UJSF) kako to organizirati na pravi način.
 
Završna svečanost dodjele nagrada AIPS Sport Media Awards 2022. u Seulu, Južna Koreja: https://www.youtube.com/watch?v=BvFgIWWNnTI&ab_channel=AIPSMediaChannel
 
 AIPS Media