Finale Lige prvaka za nogometašice između Barcelone i VfL Wolfsburga prvo je finale koje je rasprodano od sezone 2009./2010., objavila je u utorak UEFA.UEFA je priopćila da je izdano više od 34.100 ulaznica za utakmicu koja će se 3. lipnja igrati na stadionu PSV-a u Eidhovenu u Nizozemskoj.
 
Finale će oboriti rekord posjećenosti za žensku nogometnu utakmicu u Nizozemskoj iz 2019. kada je nizozemska reprezentacija igrala protiv Australije pred 30.640 gledatelja na istom mjestu.
 
- Ovo je prvi put da smo u potpunosti rasprodali finale Lige prvaka za žene. I to nekoliko tjedana unaprijed, što je samo još jedan znak da smo dosegnuli novu razinu. - rekla je Nadine Kessler, izvršna direktorica za ženski nogomet UEFA-e.
 
Barcelona je u finalu Lige prvaka za nogometašice treći put zaredom i četvrti u pet sezona, a naslov je osvojila 2021. Wolfsburg je pobijedio 2013. i 2014.Interes navijača za ženski nogomet je u porastu pa jer tako finale ženskog FA kupa u nedjelju s tribina pratilo 77.390 gledatelja što je najveća posjećenost za utakmicu nogometašica u Engleskoj.
 
Prošle je godine rekordnih 91.648 navijača na Camp Nou pratilo prvu polufinalnu utakmicu za žene između Barcelone i Wolfsburga u kojoj je slavio katalonski klub.
 
  HINA Foto: FC Barcelona Official