Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba sljedeće će sezone igrati u skupini A Lige prvaka, a suparnici će im biti njemački prvak Kiel, poljski prvak Kielce, francuski prvak Paris SG, makedonski prvak Pelister, norveški prvak Kolstad, mađarski doprvak Szeged i danski doprvak Aalborg.
 
U skupini B igrat će danski GOG Gudme, mađarski Veszprem, španjolska Barcelona, njemački Magdeburg, poljska Wisla Plock, francuski Montpellier, slovensko Celje PL i portugalski Porto.
 
Natjecanje u Ligi prvaka počinje 13. i 14. rujna, a raspored odigravanja utakmica bit će poznat kasnije.
 
PROMJENA IMENA: Zagrebaši nakon desetljeća bez glavnog sponzora, a sezona bitnija nego ikad
 
Na službenoj stranici kluba, na listi sponzora RK Zagreba i dalje je prvi PPD. I dalje je on i u imenu kluba na samoj stranici, ali samo je pitanje vremena kada će se iz imena maknuti. Naime, Prvo plinarsko društvo povlači se iz kluba, barem u mjeri u kojoj ga je do sada sponzoriralo. Zagreb tako više neće biti RK PPD Zagreb, nego bi uskoro trebao dobiti novog glavnog sponzora. Šuška se po rukometnim kuloarima i tko bi to trebao postati, no o izlasku imena u javnost još je rano jer dok nema potpisa, sve je na klimavim nogama.
 
Bilo kako bilo, Zagreb će uskoro promijeniti ime. Još jednom u svojoj bogatoj povijesti. Badel 1862 Zagreb, Banka Croatia Zagreb, Croatia Osiguranje Zagreb, potom PPD Zagreb, sada će, nakon skoro desetljeća 'plinara' dobiti novo ime (a shodno tome i novi nadimak). Vremena nema puno, što skoriji potpis s novim sponzorom donijet će prijeko potreban mir pred početak nove sezone, koji unatoč osvojenoj duploj kruni, Zagrebašima nedostaje. Teško je sastavljati sliku za iduću sezonu bez jasnog budžeta. Upitna su pojačanja, a kako doznajemo i neke čelne pozicije. Zapuhali su neki novi vjetrovi, no o svemu će konkretnije riječi biti u idućim tjednima.
 
Zagrebu je uručena pozivnica za Ligu prvaka, a bit će ju itekako bitno opravdati. Pojačanja, koja će ovisiti o budžetu, a budžet o glavnom sponzoru, bit će od iznimne važnosti kako bi Hrvatska i dalje u budućnosti imala klub u Ligi prvaka. Ili ćemo na restart svega? Možda su tvorničke postavke nekada i dobra stvar da sve prodiše.
 
Izvor: Germanijak.hr Foto: T. Čuveljak/NFOTO, Reuters