„Udruženje sportskih klubova HGK okupilo je od osnivanja u svibnju ove godine svaki drugi klub iz prvog ranga natjecanja u pet loptačkih sportova“, objavljeno je na prvoj Sjednici Udruženja na kojoj se rezimirao dosadašnji rad Udruženja i razvijala strategija djelovanja za napredovanje klupskog sporta.
 
- Cilj je utjecati na zakonsku regulativu, propise i uredbe koji će ostaviti pozitivan trag na cijelu sportsku zajednicu i na buduće generacije mladih sportaša - naglasila je uvodno potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj.
 
Klubovi su temelj na kojima počiva sport, no zbog visoko varijabilnih i često nedostatnih prihoda mnogi su na izdisaju. Udruženje stoga razvija model poreznih poticaja za ulaganja u sport namijenjenih poduzetničkom sektoru, ali i fizičkim osobama kao rješenje za poboljšavanje strukture prihoda sportskih klubova.
 
- Ako hitno ne reformiramo sustav financiranja klupskog sporta, mnogi klubovi u Hrvatskoj će nestati. Model koji razvijamo želimo stoga što prije konsolidirati u dijalogu s nadležnim ministarstvima. Na koncu, svima nam je u interesu učiniti hrvatski sport konkurentnijim - istaknuo je Vedran Šupuković, predsjednik Udruženja sportskih klubova HGK.
 
Imajući u vidu jačanje opće konkurentnosti i kompetitivnosti naših sportskih klubova, a time kasnije i reprezentativnih selekcija, Udruženje će se posebno zalagati za to da se svoj djeci do 16 godina starosti omogući besplatan pristup svim sportskim aktivnostima.
 
Izvor: HGK