Nakon što je proljetos predstavljen videospot pjesme "Bijela loptica", vodeće glazbene teme filma, te službeni trailer prvoga dokumentarca o velikom hrvatskom stolnotenisaču Antunu Tovi Stipančiću: "TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat".
 
U međuvremenu je film pretpremijerno prikazan u Tovinoj rodnoj Dugoj Resi za uži krug suradnika, pokrovitelja, sponzora i prijatelja – iz produkcije filma dočekale su nove sjajne vijesti! Naime, lansirana je engleska verzija pjesme "Bijela loptica" (engl. prijevod "Little white ball") za koju je zaslužan naš poznati glazbenik i kantautor, Boris Dugi-Novački "Zamba"koji je originalne hrvatske stihove iz pera Damira Jelića znalački prepjevao i vješto obradio za englesko govorno područje.
 
Novu englesku inačicu pjesme možete poslušati klikom na poveznicu: https://www.youtube.com

Druga izvrsna vijest međunarodnog je karaktera i od globalnog značaja, a glasi: "TOVA – najbolja ruka, najlošiji lakat" prvi dokumentarac o velikom stolnoteniskom svjetskom šampionu Antunu Tovi Stipančiću, prikazivati će se u Muzeju svjetskog stolnog tenisa u Shangaju! Međunarodna stolnoteniska federacija, jedinstveno upravno tijelo pet kontinentalnih federacija te čak 227 nacionalnih stolnoteniskih organizacija, za javnost je otvorila Svjetski muzej stolnog tenisa u najvećem gradu na svijetu, Shangaju, a isti je i jedini službeni muzej stolnog tenisa sa stalnom i trajnom postavom na svijetu!

Ususret jubileju obilježavanja 100.-te godišnjice Svjetske stolnoteniske federacije te prvog Svjetskog stolnoteniskog prvenstva održanog u Londonu, u Svjetskom će se muzeju stolnoga tenisa uskoro trajno prikazivati i hrvatski dokumentarac o Antunu Tovi Stipančiću, velikom Dugorešaninu i svjetskom prvaku u stolnom tenisu, koji je za života bio višestruki državni prvak, triput europski prvak, vicešampion svijeta te svjetski stolnoteniski prvak.

Na pitanje kada možemo očekivati službenu nacionalnu premijeru filma TOVA u našoj zemlji - iz produkcije odgovaraju:
"Iskreno, navijamo da film "TOVA – najbolja ruka, najlošiji lakat" doživi službenu premijeru pod nebom Pulske Arene, u sklopu Pulskog filmskog festivala. Ipak je ovdje riječ o nečem preznačajnom i preznakovitom za opću hrvatsku kulturu i vrhunski sport u Hrvata. Riječ je o prvom dokumentarcu ikad snimljenom o velikom Antunu Tovi Stipančiću, a Pula je naš najstariji filmski festival i jedan je od najstarijih u Europi. Logično bi bilo da se TOVA premijerno prikaže u Puli, a pogotovo jer je i veliki dio našeg produkcijskog tima, na čelu s producentom filma Petrom Ćurićem – lokalni dečko koji je rođen i odrastao u Pul!" – poručuju iz produkcije.

Inače, na filmu sudjeluju svjedoci Tovina vremena, te veći broj poznatih sportskih djelatnika, a među njima i višestruki svjetski prvak Istvan Jonyer. Film prati Tovin životni put od rođenja u Dugoj Resi, do preranoga odlaska. Osmorica suvremenika govore o najtalentiranijoj ljevici svjetskog stolnog tenisa svih vremena i čovjeku koji je osvojio 27 europskih i svjetskih medalja.
 
Ideja vodilja projekta je sačuvati od zaborava hrvatske sportske veličine, piše u službenom priopćenju.

Službeni trailer filma pogledajte ovdje: https://www.youtube.com
 
Hrvatska verzija pjesme "Bijela loptica": https://www.youtube.com
 
 Prenosimo KAŠ Izvor: TOVA the movie Production Team Foto: Privatna arhiva