U Krašogradu na velikoj atletskoj svečanosti pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolind Grabar-Kitarović, a u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza, CRO Athletics Gala, dodijeljene su nagrade najboljim atletičarima u 2015. godini
 
Nagrade su dodijeljene trenerima i atletskim djelatnicima, predstavljeni su i kandidati za Olimpijske igre slijedeće godine u Rio de Janeiru te je obilježeno 25 godina od organizacije Europskog prvenstva u Splitu 1990. godine. 
 
Nagrade za najbolje atletičare u 2015. po kategorijama dobili su:
 
Atletičarka: Sandra Perković
Atletičar: Ivan Horvat
Povratnica godine: Blanka Vlašić
Mlađa seniorka: Paula Borović i Lucija Pokos
Mlađi senior: Filip Mihaljević
Juniorka: Ivana Mužarić
Junior:  Martin Marković
Mlađa juniorka: Eva Mustafić
Mlađi junior: Marino Bloudek
Kadetkinja: Elena Pazman i Eli Pevec
Kadet: Kevin Mihael Jelenak
Veteranka: Renata Novosel
Veteran: Stipe Knez
 
Najbolji atletski djelatnici su:
 
Trener: Edis Elkasević
Aletski djelatnik godine: Marijo Dautanec
Sudac: Josip Baričić
Iznimni doprinos atletici: Marija Vrajić
Nagrada za životno djelo-doprinos razvoju hrvatske atletike: Zvonimir Iveković, Joško Murat i Fedor Cvitaš
 
Zahvalu za organizaciju Europskog prvenstva 1990. dobili su Antun Vrdoljak, Miro Delaš, Srđan Kovačić i Ivica Matijević.
 
Zahvalu za sudjelovanje na EP 1990. dobili su Brigita Bukovec, Sašo Apostolovski, Borut Bilač, Dragutin Topić, Snežana Pajkić, Slobodan Branković, Slobodan Popović, Robert Emmiyan, Silvija Babić Mrakovčić, Tijana Pavičić, Branko Zorko,  Ivan Mustapić, Dragan Mustapić, Slobodan Miolović, Nedeljko Višnjić, Siniša Ergotić, Slobodanka Čolović i Heike Drechsler.
 
Na kraju su predstavljeni i evidentni i potencijalni kandidati za nastup na Olimpijskim igrama slijedeće godine i to Sandra Perković, Blanka Vlašić, Ana Šimić, Andrea Ivančević, Ivan Horvat, Marin Premeru, Stipe Žunić i Nedžad Mulabegović.
 
PRENOSIMO Hrvatski atletski savez (www.has.hr