Gimnastički klub Vukovar nakon devet godina rada dobio je novu dvoranu, prije toga snalazili su se kako su znali i umjeli – piše Branimir Bradarić, novinar VL
 
Prije devet godina, kada je osnovan Gimnastički klub Vukovar, djevojčice i dječaci krenuli su doslovno od nule. O tome priču donosi sportski tjednik Max. 
 
Nisu imali niti sprava za treniranje i natjecanje, a o gimnastičkoj dvorani tada su mogli samo sanjati. Međutim, stalni apeli i zamolbe urodili su plodom pa je tako pregrađivanjem predvorja Sportske dvorane u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje Gimnastički klub Vukovar konačno dobio svoju dvoranu. Dvorana se prostire na 300-tinjak kvadrata, a opremljena je spravama koje omogućuju adekvatan trening za žensku sportsku gimnastiku. 
 
– Krenuli su smo doslovce ni od čega i snalazili se kako smo znali i umjeli da bismo sada konačno dobili svoju dvoranu – rekla je tajnica Gimnastičkog kluba Vukovar Bosiljka Stojšić. 
 
U kakvim uvjetima se radilo govori i to da su se treninzi odvijali u neuvjetnim prostorima i na spravama koje se koriste za školsku gimnastiku. 
Stojšić putovala u Osijek 
 
– Bilo je teško, ali nastavili smo raditi. Usporedo smo radili i na nabavci sprava, a prve nam je donirao Grad Požega. Imali smo i jednu vrhunsku vježbačicu, Martinu Stojšić, koja u Vukovaru nije imala normalne uvjete za trening, pa je putovala u Osijek. Sada se konačno sve promijenilo – istaknula je Stojšić. 
 
Unatoč svim problemima klub je napredovao i osvajao sve veći broj medalja, a rastao je i broj članova kluba. Ove godine su seniorke kluba u ekipnoj konkurenciji postale prvakinje Hrvatske u B programu, a mlađe juniorke su, u istom programu, treće. 
 
Tako misli i gimnastički reprezentativac Robert Seligman. 
 
– Gimnastika je bazičan sport i veoma važna za pravilan razvoj djece. Nažalost, svima nama je nedostatak kvalitetnih gimnastičkih dvorana u Hrvatskoj veliki uteg za postizanje još boljih rezultata na europskim i svjetskim natjecanjima – kaže Seligman dodajući kako trenutačno u Hrvatskoj postoji samo jedna prava gimnastička dvorana koja udovoljava svim propisanim kriterijima za ovaj sport. 
 
To je dvorana u Nedelišću koja slovi za jednu od deset najboljih gimnastičkih dvorana uopće u svijetu, ali koja je izgrađena privatnim novcem, odnosno, nije nastala kao rezultat ulaganja države u ovaj sport. Seligman podsjeća i na Svjetski kup koji se već sedam godina održava u Osijeku i gdje se okupljaju gimnastičari iz 30-ak zemalja svijeta koji se svake godine iznova iznenade uvjetima u kojima treniraju hrvatski gimnastičari. 
 
– Kada vide u kakvim uvjetima mi radimo i treniramo, oni se uvijek čude. Međutim, nama je to dodatni stimulans kako bi postigli što bolje rezultate i možda jednom na taj način i gimnastika dobije veći dio financijskog kolača. Nažalost, do tada ćemo se morati snalaziti kako znamo i umijemo – rekao je Seligman. 
 
A slično razmišlja i predsjednik Hrvatskog gimnastičarskog saveza Stevica Tkalčec koji je izgradio dvoranu u Nedelišću. 
 
PRENOSIMO Večernji list, sportski tjednik Max PIŠE Branimir Bradarić FOTO Hrvatski radio Vukovar