Samo članovi HZSN-a mogu ravnopravno kandidirati za godišnje nagrade i priznanja HZSN-a! Ovo je ujedno i prilika da kandidirate nekoga (ili sebe) za jednu od godišnjih priznanja i nagrada HZSN-a za 2015. godinu.
 
Svake godine biramo NOVINARA GODINE, uz to dodjeljujemo i godišnja priznanja, na osnovu prvenstveno vaših prijedloga, za uradke sportskih novinara u bilo kojem hrvatskom mediju. Imate li prijedlog, pošaljite ga svakako što prije, a najkasnije do 15. siječnja 2016. godine, na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bi vaš prijedlog bio na vrijeme u konkurenciji za glasanje. Možete prijedlog poslati i u koverti na našu adresu: HZSN - za priznanja, Zagreb, Perkovčeva 2.
 
Svaki prijedlog MORA sadržavati: 
- ime i prezime predlagača, koji MORA biti član HZSN
- ime i prezime predloženog ČLANA HZSN (popis je dostupan na www.hzsn.hr pod „članovi")
- točan datum i medij gdje je novinarski uradak objavljen (za seriju kolumni minimalno 2 kolumne navesti precizno)
- fotokopiju, prijepis, web link, video uradak ili sličan način uvida u predloženi uradak
- kratko obrazloženje ZAŠTO se kolega/kolegica predlaže za nagradu NOVINAR GODINE HZSN, ili za neko od priznanja HZSN, napisano na minimalno 5, a maksimalno 15 novinskih stupaca.
 
Podsjećamo da sve vaše prijedloge Izvršni odbor HZSN zaprima, o njima raspravlja i prosljeđuje ih posebnoj Komisiji, a potom se na svečanom dijelu Sabora HZSN koji će se održati 29. veljače 2016. u Novinarskom domu dodjeljuju nagrade i priznanja za proteklu kalendarsku godinu.