Član zagrebačkog Metalca je do uspjeha karijere stigao nanizavši tri pobjede na putu do finala, gdje je bolji od njega bio prvi nositelj turnira Poljak Karol Robak, koji je s uvjerljivih 22-7 slavio u finalu i osvojio zlatnu medalju.
 
Sjajnim izvedbama na kvalifikacijskom turniru u Istanbulu, tekvondaš Filip Grgić (26) izborio se za nastup na OI u Riju u kategoriji do 68 kg.
 
Za olimpijsku se vizu izborio sa tri pobjede pri čemu je najslađa bila treća, ona protiv Srbina Damira Fejzića (15:10), izborena u polufinalu, jer je samo status finalista turnira donosio Rio. A nju je Grga izborio upravo protiv borca od kojeg je izgubio u kvalifikacijama za prethodne OI u Londonu.
 
Nažalost, to isto nije pošlo za rukom Lovri Brečiću u kategoriji do 58 kg. Lovre je već u prvom kolu naletio na Moldavca Dimitrova, aktualnog prvaka Europe do 54 kg od kojeg je i izgubio.
 
Grgić je tako prvi hrvatski tekvondaš koji će nastupati na OI otkako je sportska aplikacija tradicionalne korejske borilačke vještine postala službenim olimpijskim sportom, a zbilo se to 2000. godine u Sydneyju. U međuvremenu, hrvatske su tekvondašice osvojile tri medalje odnosno tri bronce (Sandra Šarić, Martina Zubčić, Ana Zaninović).
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Dražen Brajdić FOTO Tomislav Miletić/Pixell