Potencijalni suparnici su nam Srbija, Italija, Filipini, Francuska, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portorko, Antola, Tunis, Senegal, Iran, Japan, Novi Zeland, Letonija i Libanon – piše Dražen Brajdić, novinar VL.
 
Premda to svojim plasmanom na prošlom Eurobasketu nije zaslužila jer nije ostvarila plasman između trećeg i sedmog mjesta, hrvatska košarkaška reprezentacija ipak će igrati na jednom od tri kvalifikacijska turnira za ovoljetne Olimpijske igre u Riju što će se odvijati od 5. do 11. srpnja.
 
Dogodilo se to slijedom, po nas, sretnog razvoja događaja na sjednici Izvršnog odbora Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) koji je odlučio da će domaćini tih predolimpijskih turnira biti Filipini, Italija i Srbija. A upravo su četvrtoplasirana Srbija i šestoplasirana Italija povukle za sobom osmoplasiranu Letoniju i devetoplasiranu Hrvatsku.
 
S kim će Hrvatska biti u skupini saznat ćemo 26. siječnja kada će se održati ždrijeb u Ženevi. Potencijalni suparnici su nam Srbija, Italija, Filipini, Francuska, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portorko, Antola, Tunis, Senegal, Iran, Japan, Novi Zeland, Letonija i Libanon.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Dražen Brajdić FOTO Slavko Midzor/Pixell