U sklopu 79. kongresa Svjetske udruge sportskih novinara (AIPS) u Dohi je pod predsjedanjem Nikole Lipovca, održana i 3. skupština Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEESJA)
 
Nazočili su predstavnici Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Srbije i Turske. Opravdano odsutna bila je Bosna i Hercegovina, a u statusu promatrača nazočili su kolege iz Slovenije, Malte i Armenije te kao gost, predsjednik AIPS Europe, Yannis Daras.
 
Izglasano je da hrvatski predstavnici Lipovac i Ozmec definiraju način financiranja, sponzore, smjernice i način  organizacije budućih sjednica skupština SEESJA-e, uz pripadajući turnir u mini-nogometu, tako da će iduća, Izborna  skupština SEESJA-e, sigurno biti u Hrvatskoj u listopadu ove godine, u Zagrebu ili Vrsaru.
 
 Predložen je i izbor sportaša s najboljom suradnjom s medijima, za humanitarni rad i za fair-play i dogovoreno da se na  budućoj internetskoj stranici SEESJA-e objavljuju najbolji radovi novinara zemalja članica, koji će konkurirati za godišnju  nagradu. Želju za članstvom u SEESJA-i izrazile su Malta i Armenija, o čemu će se raspravljati i glasovati na sljedećoj,  skupštini, u listopadu 2016. u Hrvatskoj. Umirovljena je takozvana Balkanska unija sportskih novinara (BASU). 
 
 IZBOR SEESJA-e ZA 2015.
 
 Mađarska plivačka šampionka Katinka Hosszú, srpski tenisač Novak Đoković i srpska  vaterpolska reprezentacija najbolji su  sportaši jugoistočne Europe za 2015. godinu u  izboru Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe.
 
 U konkurenciji su bili sportaši koji su pobijedili u izborima u svojim zemljama, primjerice  za Hrvatsku je relevantan bio  tradicionalan izbor Sportskih novosti, a u glasovanju je  sudjelovalo 9 od 11 članica Udruge, sustavom 9, 8, 7... 3, 2, 1 bod.
 
 Odlukom IO-a SEESJA-e izbor najbolje momčadi u muškoj i ženskoj konkurenciji je  objedinjen.
 
 REZULTATI IZBORA:
 
 Najbolja sportašica jugoistočne Europe u izboru SEESJA-e:
 1.K. Hosszu (Mađ) 75
 2.S. Perković (Hrv) 66
 3.I. Španović (Srb) 65
 4.Cr. Neaugu (Rum) 55
 5.N. Kiriakopolou (Grč) 41
 6.G. Petrova (Bug) 40
 7.V. Gunes (Tur) 22
 8. S. Perunović (CG) 21
 9.A. Samardžić (BiH) 17
 
Najbolji sportaš jugoistočne Europe u izboru SEESJA-e:
1.N. Đoković (Srb) 86
2.L. Petrounias (Grč) 62
3.L. Cseh (Mađ) 57
4.I. Rakitić (Hrv) 54
5.A. Tuka (BiH) 49
6.H. Tecau (Rum) 26
7. T. Akgul (Tur) 25
8.V. Nikolov (Bug) 24
9.D. Pantić (CG) 17
 
Najbolja momčad jugoistočne Europe u izboru SEESJA-e:
1. vaterpolisti Srbije 80
2. rukometašice Budućnosti(CG) 60
3. braća Sinković (Hrv)56
4.-5. vaterpolisti Grčke 41
ritmičarke Bugarske 41
6.-7. stolnotenisačice Rumunjske 35
nogometaši Mađarske 35
8. nogometaši Turske 28
9. kadeti Bosne i Hercegovine 26
 
Za HZSN iz Dohe izvještava Nikola Lipovac, dopredsjednik HZSN-a