Hrvatski olimpijski odbor (HOO), unatoč okolnostima koje su otežale financijsku realizaciju, predolimpijsku je 2015. godinu završio pozitivnim financijskim rezultatom. Plaćene su sve planske obveze iz 2015. godine i provedeni planirani sportski i poslovni ciljevi 
 
Proizlazi to iz nacrta Programskog i financijskog izvješća HOO-a za 2015. godinu, središnje točke dnevnog reda sjednice Vijeća HOO-a održane 18. veljače.
 
HOO je u 2015. godini nastavio stvarati uvjete za pripreme i kvalifikacije sportaša za OI Rio u što je od 2013. godine uloženo približno 16 milijuna kuna. U strateškom je smislu, unatoč nedostatku Nacionalnog programa sporta, svojim Strateškim planom 2015.-2020. postavio osnovu za plan provedbe ciljeva među kojima je i promidžba sporta putem Sportske televizije koju smatra javnim servisom i integriranom cjelinom informiranja i komunikacije u hrvatskom sportu. „Zadatak je HOO-a i nadalje ustrajati na svakoj zadaći koja mu je povjerena i na način koji donosi novu vrijednost sportu i hrvatskom društvu te svjetskom olimpijskom pokretu“ zaključak je Vijeća. O usvajanju nacrta Programskog i financijskog izvješća treba odlučiti Skupština HOO-a.
 
Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša na sjednici je izvijestio kako je Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora izvršila u 2015. godini kontrolu financijskih izvješća i korištenja sredstava dodijeljenih HOO-u u okviru svjetskih i kontinentalnih programa. Cilj provođenja ovakve kontrole je osigurati postojanje učinkovitog i transparentnog financijskog poslovanja unutar nacionalnih olimpijskih odbora, koje treba biti na visokoj razini. Kontrolu je izvršila revizorska tvrtka Pricewater house Coopers, a zaključak revizora je kako nisu pronađene nikakve nepravilnosti u radu i korištenju sredstava Olimpijske solidarnosti.
 
Među evidentne kandidate za OI Rio Vijeće je uvrstilo atletičara Filipa Mihaljevića, bicikliste i dosadašnje potencijalne A kandidate Kristijana Đuraseka i Matiju Kvasinu, zatim jedriličare Petra Cupaća i Pavlu Kostova te taekwondaša Filipa Grgića, dosadašnje potencijalne B kandidate. Status potencijalnih B kandidata ukida se taekwondašima Vedranu Golecu i Lovri Brečiću koji nemaju više priliku kvalificirati se na OI. Kroz svoj Olimpijski program HOO trenutno prati 79 sportaša, od kojih su njih 47 evidentni putnici za Rio.
 
U Individualni program posebne skrbi o mladima (RP II/1) uvršteni su umjetnički klizači Nicholas Vrdoljak, Lana Petranović i Michael Luek, koji se bore za ostvarivanje norme za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. godine. Novi korisnici Programa potpore kvalitetnim sportašima (RP III) su, zahvaljujući sjajnim rezultatima na Europskom prvenstvu, gimnastičari Marijo Možnik, Robert Seligman i Tomislav Marković te gimnastičar Matija Baron, trenutno 5. na svjetskoj rang listi na konju s hvataljkama. 
 
Vijeće je dalo pozitivno mišljenje Hrvatskom pikado savezu za organizaciju Europskog prvenstva za seniore i juniore u lipnju u Poreču, te Hrvatskom rock'n'roll savezu za organizaciju Europskog prvenstva za juniore i Svjetskog kupa za seniore u lipnju u Zagrebu i prihvatilo pokroviteljstvo nad 14. Hrvatskim savjetovanjem u obuci neplivača u listopadu u Orahovici.  
 
Sandi Šola razriješen je dužnosti predsjednika Komisije HOO-a za marketing, a zamijenit će ga dosadašnji član Vjekoslav Lovrić.
 
Sljedeća sjednica Vijeća zakazana je za 29. veljače kada će se održati i sjednica Skupštine HOO-a.
 
HOO/Manuela Sentđerđi