GUBICA - MILOŠEVIĆ Čak sedmi put najbolji sudački par Hrvatske – PIŠE Dražen Pinević, novinar SN
 
Sedmi put Matija Gubica iz Petrijevaca i Boris Milošević iz Osijeka najbolji su sudački par u Hrvatskoj. To je doseg po kojem su prestigli legendarnog Vladu Vujovića, koji ima šest kristalnih lopti otkad je Hrvatske.
 
Nema kod sudaca velikog izbora jer nemamo previše parova koji na međunarodnoj sceni predstavljaju hrvatski rukomet. I tu igraju samo argumenti, a argumenti su velike utakmice, velika natjecanja. Njih dvojica na tom su planu u 2015. pobjegli Dadi Jurinoviću i Marku Mrvici za nikad manje jer “biogradsko-zadarska koalicija” sudila je polufinale Lige prvakinja, što je super vrijedno priznanje. Da su bili u Danskoj nakon Eura u Hrvatskoj i Mađarskoj, pitanje je kako bi završilo...
 
Gubica i Milošević su top sudački par IHF-a i EHF-a. U 2015. sudili su na SP u Kataru, a već početkom 2016. bit će i na Euru u Poljskoj. Danas imaju kontinuitet velikih natjecanja kao nitko drugi, jer Katar je bilo treće njihovo SP, a bila su tu i europska prvenstva i OI u Londonu, pa se nadaju da će se kontinuitet nastaviti i odlaskom na olimpijski turnir u Rio.
 
Katar je bio njihovo najveće iskušenje dosad. Dobili su otvaranje Brazila i Katara, ali su dobili i osminu finala Austrije i Katara, koju im mnogi nisu vidjeli kao argument. No, kako god, Austrijanci su imali šansu, ali je nisu iskoristili, što nisu krivi suci. Kontinuitet koji su dobili pozivom za Euro u Poljskoj najbolje govori o statusu koji imaju u rukometnom svijetu.
 
Nekad nije lako biti sudac, pritisci su preveliki, a oni na međunarodnoj sceni nisu samo Matija i Boris, nego i Hrvatska i to nikad nisu zaboravili. To je put koji ih je doveo do novog naslova najboljih, makar bismo im poželjeli bolju 2016. i neko novo finale u Krakowu, Riju, Kölnu, SEHA ligi, kod kuće... To su uvijek najbolji argumenti.
 
 PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Dražen Pinević FOTO www.hrsport.net