Mi nogomet doživljavamo iznimno strastveno, a kockice na našim dresovima pričaju mnogo priča o našoj zemlji i reprezentaciji – piše Robert Junaci, novinar VL
 
Bio je dosad priličan broj raznih skica koje su izlazile u javnost i nagađanja kako će izgledati dresovi naše nogometne reprezentacije za Europsko prvenstvo u Francuskoj ovog ljeta. I pokazalo se da su svi oni koji su imali “ekskluzivne” informacije potpuno promašili.
 
Povratak valovima
 
Naime, Nike, oprematelj naše nogometne reprezentacije, sad je službeno objavio izgled novih dresova. Domaći dres uobičajeno je pun kockica koje simboliziraju naš grb. Ne znamo koliko su se dizajneri Nikea vodili dresom u kojem je Hrvatska 1998. godine postigla povijesni rezultat osvojivši brončanu medalju, no znamo da bi takav veliki rezultat, ovaj put na Euru, bilo krasno ponoviti. Te 1998. kockice su bile postavljene valovito, ali je samo pola dresa bilo u kockicama, druga je polovica bila bijela. Novi je dres sav u kockicama, gaćice su bijele, a “štucne” također kockaste, ali valovite.
 
U tom bi dresu Hrvatska trebala istrčati već protiv Izraela u prijateljskom susretu 23. ožujka. Tako će Osječani prvi uživo vidjeti novi dres, a vidjet će i cijela hrvatska javnost jer reprezentacija se vraća na državnu televiziju.
 
– Za hrvatski je nogomet važno da se vrati na HTV. Želim da svi uživaju u sljedeće četiri utakmice (Izrael, Mađarska i još dvije, nap. a.). Vjerujem da ćemo imati još dva atraktivna protivnika krajem svibnja i početkom lipnja kao dio priprema za Euro – kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon potpisivanja ugovora s HRT-om.
 
Sretni plavi dres
 
Rezervni dres doživio je najveće promjene u dizajnu, dosad je uvijek imao barem malo crveno-bijelih kockica, ali sad je cijeli u kockicama, ali svijetloplav i tamnoplav. Upravo plavi dres donio nam je najveće uspjehe, u njima je Hrvatska slavila na Euru 1998. protiv Njemačke i Nizozemske, nadajmo se da će i u ovom dizajnu biti jednako uspješni, a kako imamo sjajnu generaciju, i uspješniji nego dosad.
 
– Mi nogomet doživljavamo iznimno strastveno, a kockice na našim dresovima pričaju mnogo priča o našoj zemlji i reprezentaciji. Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima – kazao je Luka Modrić, a Mateo Kovačić dodao kako jedva čeka prvi nastup u novim dresovima.
 
Komentari u medijima, na javnim mrežama, uobičajeno su podijeljeni. Uostalom, tako je bilo i dosad, kao i kad je riječ o brojnim drugim temama.
 
 PRENOSIMO Večernji list PIŠE Robert Junaci FOTO/HNS