Međunarodna atletska federacija 'otela' je Lisi Nemec Olimpijske igre u Riju
 
Međunarodna atletska federacija (IAAF) potvrdila je četverogodišnju suspenziju hrvatskoj maratonki Lisi Nemec zbog uzimanja dopinga. Pozitivan test proveden je 6. listopada prošle godine, devet dana nakon nastupa na maratonu u Berlinu gdje je Nemec istrčala olimpijsku normu i gdje joj je krvna slika prije i poslije utrke bila čista.
 
U trenutku testiranja HZTA sezona je već bila gotova, zbog čega je informacija da je 31-godišnjakinja rođena u SAD-u koristila nedopuštene stimulanse dočekana s nevjericom. Ipak, čini se kako je olimpijski san sada ugašen.
 
Također valja napomenuti kako je Lisa podnijela žalbu Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni, koju je morala platiti 19.000 švicarskih franaka.
 
- U Lausannei ću dobiti stvarno neovisno suđenje, a HZTA će morati objasniti propuste svoje dopinške kontrolorke prilikom uzimanja urina. Osim svega toga, podignula sam kaznenu prijavu. Žao mi je da se takve stvari mogu dogoditi u Hrvatskoj gdje se naveliko šteti imenu hrvatske atletike u svijetu - govorila je Nemec prije nekoliko mjeseci.
 
PRENOSIMO Portal Jutarnji.hr FOTO Robert Fajt/Cropix