Sportska televizija (SPTV) je prvi specijalizirani sportski digitalni televizijski kanal u Hrvatskoj, čiji je 100% vlasnik Hrvatski olimpijski odbor (HOO)
 
Sportska televizija pokrenuta sukladno preporukama i smjernicama Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) s 12. Olimpijskog kongresa u Kopenhagenu, gdje je odlučeno da nacionalni olimpijski odbori, paralelno s digitalizacijom medija, razvijaju vlastite televizije.
 
U našem su osnivanju vrlo aktivno sudjelovali svojom podrškom i zahtjevom baš svi hrvatski sportski savezi, veliki broj sportaša, Hrvatski klub olimpijaca, Nacionalno vijeće za sport, MZOS, zapravo sve sastavnice sporta u RH. 
 
Dodjelom koncesije 17.12.2010. godine Agencija za elektroničke medije je osigurala hrvatskom sportu nacionalnu besplatnu televiziju s obzirom na to da je HRT u lipnju iste godine odustao od pokretanja sportskog kanala. 
 
Tvrtka HOO TV d.o.o. je nakladnik programa Sportske televizije.
 
SPTV je prvi free-to-air (zemaljski, besplatni) sportski televizijski kanal u Hrvatskoj koji je specijaliziran za praćenje hrvatskog sporta i sportaša na domaćoj i međunarodnoj razini, hrvatskih, regionalnih i međunarodnih liga, turnira i natjecanja tijekom cijele godine kroz vijesti, izravne prijenose, snimke, reportaže, studijske emisije te ostale vidove izražavanja, uključujući teletekst, web stranice, društvene mreže i dr.
 
SPTV djeluje kao televizija svih nacionalnih sportskih saveza, olimpijskih i neolimpijskih sportova, sportaša, odnosno kao javni sportski servis.
 
SPTV uz programe sportskog sadržaja, emitira i ostale programe u skladu s dodijeljenom koncesijom (glazbene, informativne, dokumentarne). 
 
U svojih smo pet godina postojanja odradili nebrojene prijenose domaćih liga i natjecanja, europskih i svjetskih prvenstava, kupova, međunarodnih događaja na tlu Hrvatske, vidjeli i čuli mnoge hrvatske i inozemne sportaše, kroz vijesti, reportaže, osvrte ili intervjue. 
 
SPTV je 2012., dakle nakon nepunih godinu dana postojanja, u partnerstvu s Hrvatskom radiotelevizijom, uspio ostvariti rijedak dar hrvatskim TV gledateljima – zajedno smo emitirali cijeli olimpijski program iz Londona! To je u Europi uspjelo još samo Njemačkoj i V. Britaniji! Ovo je bio veoma važan projekt za tada još uvijek mladu televiziju, jer ukazuje na stručnost i kvalitetu rada i uspostavljene visoko kvalitetne poslovno-tehnološke osnovice, te oslikava SPTV kao pouzdanog partnera za najkompleksnije projekte, uključujući spomenute OI i sad već pomalo zaboravljeni „Skok s ruba svemira“.
 
SPTV donosi gledateljima zanimljiv, raznovrstan i interaktivan sportski sadržaj koji ga razlikuje od drugih postojećih televizijskih, napose naplatnih kanala na kojima (ipak) dominira samo međunarodni nogomet. Na hrvatskom tržištu ni jedna televizija ne nudi svu raznovrsnost sportskog programa, posebno ne javnoga značaja. SPTV se uz podršku sastavnica HOO-a, ispunjavajući ciljeve osnivača pozicionirao kao uspješan i atraktivan televizijski kanal. 
 
Budući da su određeni sportovi malo ili nikako zastupljeni na drugim televizijskim ekranima, uključujući i javnu televiziju HRT, cjelovito praćenje omogućuje njihovo kvalitetnije pozicioniranje, te pridonosi podizanju vrijednosti i poboljšanju organizacije sporta uopće. SPTV zastupa sve domaće sportove, sportaše i saveze, kroz pozitivnu prezentaciju i kvalitetno pozicioniranje kako bi se stvorila pozitivna percepcija sporta s kulturnom, umjetničkom i zabavnom dimenzijom. Također, nastojimo podići razinu sportske kulture kao važne sastavnice opće kulture i modernog načina života.
 
Posljednje priznanje Međunarodnog olimpijskog odbora, koji SPTV prihvaća kao pilot projekt njihove ideje tzv „Olympic Channela“ (koji bi trebao početi s emtiranjem do kraja 2016.), samo je dodatak svemu napisanome. 
 
Televizijski program SPTV-a službeno je započeo s emitiranjem 4. travnja 2011., a cjelokupan programski sadržaj prikazujemo i uživo, putem live web streaming-a, kojem se pristupa preko nedavno redizajnirane, moderne i lako dohvatljive web stranice (www.sptv.hr). 
 
Programski sadržaj se emitira na nacionalnoj mreži multiplexa MUX D (90,2% teritorja Hrvatske), te na platformama kabelskih i IP televizija H1TV, MaxTV, B-netu, OptiTV, Amis, Iskon TV (600.000 pretplatnika). Od osnutka, SPTV je emitirala više od 43.000 sati programa. 
 
Ono u čemu nismo uspjeli je emitiranje arhivske građe hrvatskoga sporta, jer u pet godina HRT nam nije omogućio zakonom definirano pravo pristupanja i emitiranja uspjeha hrvatskih sportaša na OI ,svjetskim i europskim prvenstvima, pa i u domaćim ligama, o kojima mladi naraštaju nemaju nikakvih spoznaja. 
 
I na kraju zahvala svim našim gledateljima, sportašima i sportašicama, partnerima i prijateljima projekta kao i onima koji su pred nas neopravdano postavljali barikade, jer su nas time ojačali u namjeri da nastavimo s našom zadaćom i dodijeljenom nam ulogom.
 
SPTV emitira svoj program svakodnevno od 00:00 do 24:00 sata. Uživajte!