Svjetsko prvenstvo Divizije I Grupe B održat će se u Zagrebu od 17-23. travnja 2016., a na prvenstvu sudjeluju Hrvatska kao domaćin, Ukrajina, Velika Britanija, Litva, Estonija i Rumunjska
 
Hrvatska reprezentacija hokeja na ledu okupila se na pripremama pod trenerskom palicom Alana Letanga. U sklopu priprema za SP, Hrvatska će odigrati dvije prijateljske utakmice sa Slovenijom (8. i 12. travnja), a tim povodom izbornik Letang je izjavio: 
 
- Atmosfera u reprezentaciji je odlična; imamo dosta mladih dečki i veselim se njihovom napretku koji pokazuju, a koji će vjerujem pokazati u na samom natjecanju. Pripreme teku prema planu i zadovoljan sam koliko se dečki trude i daju svoj maksimum. U utakmici sa Slovenijom nam je cilj podići dosadašnju razinu nastupa, ali i bit će to dobar test za SP.
 
Prva prijateljska utakmica sa Slovenijom na rasporedu je u petak, 8. travnja 2016., s početkom u 19:30 sati u Domu sportova, a kandidat za reprezentaciju Ivan Janković, inače igrač KHL Medveščaka, prenio je dojmove s trening kampa reprezentacije: 
 
- Puno treniramo i svaki od igrača daje sve od sebe; atmosfera u ekipi je odlična i jedva čekamo prvenstvo jer je posebna čast nastupiti za nacionalni tim. 
 
Na pitanje novinara očekuje li da će biti u reprezentaciji koja će nastupiti na SP-u, Janković je rekao: 
 
- Kao i svi ostali dečki, borim se za ulazak u reprezentaciju, sezona je bila odlična, ali i naporna, no za ovako nešto je ostalo dovoljno snage, a volja nikad nije problem.
 
Za pripremnu utakmicu Hrvatske i Slovenije, neće biti potrebne akreditacije, a  press ulaz će biti na tzv staroj porti, odnosno pored poliklinike Ligament.
 
Predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu (HSHL) Nikola Švigir izvijestio je kako teku pripreme za domaćinstvo Svjetskog prvenstva: 
 
- HSHL je, moglo bi se reći, veteran u organizaciji svjetskih prvenstava; imamo zaista dovoljno iskustva, no svako natjecanje ima svoje specifičnosti, a kriteriji IIHF-a su dosta visoki za ovaj rang natjecanja. Za sada sve teče prema planu, a veseli nas činjenica da je najavljen dolazak veće skupine navijača Velike Britanije, ali i dolazak navijača ostalih reprezentacija. Stoga bi iskoristili priliku da i naša publika dođe u što većem broju i pruži podršku našim reprezentativcima, kako je to bilo i do sada. 
 
 Švigir je ujedno najavio i dolazak Borne Rendulića u reprezentaciju.
 
 INFO O ULAZNICAMA (za prijateljsku utakmicu i za SP)
 
 Cijena ulaznica je 20 kuna, a mogu se kupiti isključivo na prodajnim mjestima Ticketshopa. 
 Na dan utakmice ulaznice će biti moguće kupiti na glavnoj blagajni Doma sportova koja se otvara u  17:30. Djeca do 7 godina imaju pravo na besplatan ulaz i ne trebaju ulaznicu!
 Osobe s invaliditetom imaju pravo na besplatnu ulaznicu, dok pratnja osoba s invaliditetom plaća  punu cijenu ulaznice. Ulaznice za osobe s invaliditetom mogu se preuzeti na blagajni Doma sportova  neposredno prije utakmice uz prikaz rješenja o invalidnosti. Broj besplatnih ulaznica za osobe s  invaliditetom je limitiran brojem mjesta u dvorani za osobe s invaliditetom.
 
 Na dan utakmice 08.04.2016. svi posjetitelji će moći kupiti ulaznice za Svjetsko prvenstvo po  promotivnoj cijeni od 30,00 kn  (cijena pojedinačne ulaznice je 40,00 kn ), a paket za  130,00 kn  (cijena paketa je sada 160,00 kn).
 
 NAPOMENA Ova pogodnost se odnosi  samo za posjetitelje utakmice Hrvatska – Slovenija jer povoljnije ulaznice i paket za svjetsko prvenstvo svi posjetitelji će moći kupiti u predvorju dvorane kod kids cornera .
 
ŠIRI POPIS IGRAČA
 
GK
Mate Tomljenović – JKH GKS Jastrzebie
Michael Ouzas – EHC Linz
Vilim Rosandić – HC Banska Bystrica
Ivan Ružić – KHL Medveščak 
Tihomir Filipec – KHL Medveščak
 
D
Nikola Senzel - KHL Medveščak
Marko Tadić - KHL Medveščak
Martin Pleško – KHL Medveščak 
Marko Ljubić – KHL Mladost
Jan Smolec – KHL Mladost 
Bruno Kegalj – KHL Zagreb
Borna Šilović – HK Slavija 
Igor Jačmenjak – SKHL Crvena Zvezda 
Ivan Puzic – HC Vitkovice Steel
Andy Sertich - Stavanger Oilers
Kenny MacAulay 
 
F
Luka Mikulić - KHL Medveščak
Ivan Brenčun - KHL Medveščak
Ivan Janković – KHL Medveščak
Matija Miličić – KHL Medveščak
Michael Glumac – KHL Medveščak
Nathan Perkovich – KHL Medveščak  
Tadija Mirić - KHL Mladost
Mislav Blagus - KHL Zagreb
Luka Jarčov – KHL Zagreb
Ivo Kaleb – KHL Zagreb
Borna Rendulić – San Antonio Rampage 
Dominik Kanaet – HC Detva
Marko Šakić – Hk Slavija
Luka Vukoja – Sorhaga Alingsas 
David Brine - Löwen Frankfurt
Joel Prpic - Brantford Blast 
 
Izvor HOO/Gordana Gačeša FOTO Igor Šoban