Belizar Zečić iz B-travela, partnera HZSN-a održao je sjajnu prezentaciju suradnje sportskih novinara i turizma, nakon koje je dogovoreno da se suradnja HZSN-a i B-travela proširi na sve zemlje SEESJA
 
Predstavnici HZSN-a, predsjednik Jura Ozmec i dopredsjednik Nikola Lipovac, sudjelovali su na simpoziju o mjestu i ulozi sportskih novinara u afirmaciji velikih sportskih događaja, u Skopju.  Simpozij je dio aktivnosti SEESJA (Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe) čiji je Nikola Lipovac predsjednik. 
 
Gostujući i Makedonskom nogometnom savezu novinari iz 8 zemalja jugoistočne Europe upoznali su se s nogometnom  infrastrukturom glavnoga makedonskoga grada i naporima Saveza u poboljšanju uvjeta u cijeloj Makedoniji. Ilčo  Georgievski,  predsjednik Saveza, govorio je o ideji regionalne lige, dok je Vasil Tupurkovski, predsjednik  Makedonskog olimpijskog odbora  (MOO) podsjetio da je regionalna suradnja prepoznata ne samo među sportskim  novinarima, nego i među olimpijskim odborima u  regiji. 
 
 Makedonija je u velikom sportskom zamahu, Skopje organizira UEFA super kup dogodine, pa je novinarima SEESJA  bilo zanimljivo  vidjeti neke od sportskih objekata uz Vardar.
 
 Hrvatsku delegaciju „pojačao“ je g. Belizar Zečić iz B-travela, partnera HZSN-a od ove godine, koji je održao sjajnu  prezentaciju  suradnje sportskih novinara i turizma, nakon koje je dogovoreno da se suradnja HZSN-a i B-travela  proširi na sve  zemlje SEESJA.  Prvi iskorak je u organizaciji kongresa SEESJA u Hrvatskoj u listopadu ove godine.
 
 Iz Skopja za HZSN izvještavaju: Jura Ozmec i Nikola Lipovac