Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu osvojila je 4. mjesto na SP-u Divizije I Grupe B, pobijedivši u raspucavanju Litvu 2-1, nakon što je regularni dio završio neriješeno (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
 
Hrvatski hokejaši odigrali su odličnu utakmicu, ostavivši srce na ledu, no nažalost nisu uspjeli doći do bronce. Za broncu je bila potrebna pobjeda u regularnom dijelu utakmice. 
 
Hrvatska je golom Michaela Glumca povela u zadnjim sekundama prve trećine i ostatak utakmice odigrala vrlo agresivno, ali nažalost nisu uspjeli postići gol za medalju. Svega šest minuta prije kraja utakmice, Litva je zabila za izjednačenje. Uslijedili su produžeci, a potom i raspucavanje gdje je golman Vilim Rosandić, kao i tijekom cijele utakmice, briljirao. Obranio je dva penala te uz gol Ivana Jankovića, Hrvatska je osvojila četvrto mjesto. Rosandić je zasluženo proglašen igračem utakmice Hrvatske reprezentacije. Priznanje je dobio i Borna Rendulić koji je izabran za najboljeg napadača Svjetskog prvenstva.
 
Izbornik Alan Letang: 
- Ovo je bio odličan hokej i važno iskustvo za naše mlade igrače. Cijeli turnir su dečki odigrali jako dobro, borbeno, no ostaje žal što nismo osvojili medalju. No, mogu biti ponosni, iako im sada nije lako jer su jako htjeli tu medalju.
 
Borna Rendulić, najbolji napadač turnira po završetku je rekao: 
- Mijenjao bi ovo priznanje za medalju. Osobno sam razočaran jer smo jako htjeli tu medalju, no ova pomlađena reprezentacija ima šansi za par godina i za višu stepenicu.
 
Zlatnu medalju i povratak u Grupu A Divizije I osvojila je reprezentacija Ukrajine, a drugo mjesto je osvojila Velika Britanija. Treće mjesto osvojila je Litva.
 
UKUPNI POREDAK
1. Ukrajina
2. Velika Britanija
3. Litva
4. Hrvatska
5. Estonija
6. Rumunjska
 
Podršku hrvatskim hokejašima, pred 2500 gledatelja, dali su i predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković s obitelji, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar s obitelji te predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.
 
 Izvor HOO/ Gordana Gačeša FOTO Igor Šoban