Svečana dodjela nagrada završila je projekcijom nagrađenog dokumentarnog filma Brune Kovačevića o najpoznatijoj hrvatskoj skijaškoj obitelji Kostelić Gnothi Seauton.
 
U polupraznom Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar su u sklopu High 5 Sport festivala dodijeljene nagrade za tri najbolja filma po izboru stručnog žirija, Gnothi Seauton Brune Kovačevića, Barakude Petera Radovicha i Prvi put MIrjane Hrge, a dodijeljena je i Grand Prix nagrada osobama koje su svojim djelovanjem obilježile hrvatski sport. 
 
Program dodjele nagrada vodila je Ana Gruica, a među viđenijom publikom bio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog saveza Zlatko Mateša i Goran Milić, direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans u društvu sa novinarkom Fani Stipković.
 
Za svoj upečatljiv nastup u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića, nagradu je dobio Veselin Vujović, trener rukometnog kluba PPD Zagreb. Druga je otišla u ruke Brune Orešara, prvog izbornika hrvatske Davis Cup reprezentacije i trener reprezentacije koja je u Barceloni osvojila medalju. 
 
Festival High 5 otvoren je u srijedu danom posvećenim najpopularnijem sportu na svijetu - nogometu. Tako su održane projekcije dokumentarnih filmova čija radnja na najbolji način pokazuje istinski sportski duh, međusobne odnose poznatih igrača i njihove priče, a samo neki od prikazanih filmova su Mali balun - veliki ljudi Tomislava Gabelića, Generacija 67 Tomislava Žaje te australski dokumentarac o turniru hrvatskih klubova na Gold Coastu kod Brisbanea. Osim projekcija, u sklopu nogometnog dana održala se i dodjela nagrade koja je posthumno dodijeljena Vlatku Markoviću za cjelokupnu igračku, trenersku i dužnosničku karijeru.
 
U jutarnjim satima održana je projekcija filma Mirjane Hrge Prvi put o legendarnoj rukometnoj generaciji koja je osvojila prvu hrvatsku zlatnu medalju na OI 1996. godine u Atlanti. 
 
PRENOSIMO www.zadarski.hr FOTO Luka Gelanc/EPH