Pobjednica utrke Wings for life u Zadru je Katarina Lovrantova (SVK) koja je pretrčala 45,55 kilometara, a pobjednik je Dejan Patrčević (CRO) s rezultatom od 56,35 pretrčanih kilometara. Pobjednici su proglašeni na Forumu.
 
Prekrasan dan u Zadru obilježio je start globalne utrke Wings for Life World Run točno u 13 sati. Šest tisuća trkača na zadarskom Forumu krenulo je u jedinstveni start s cijelim svijetom i ponovno pokazalo da je Lijepa naša zemlja za velike stvari. Utrka je trajala sve dok Presretačka vozila nisu pretekla posljednjeg natjecatelja u utrci, a za one koji ne mogu hodati trenutno u svijetu trči preko 130 tisuća trkača iz 203 zemlje.
 
Točno 12 zona, 6 kontinenata, 33 zemlje i 34 grada svijeta potrčali su u isto vrijeme sada već tradicionalnu godišnju utrku Wings for Life World Run, čiji je jedini cilj prikupiti sredstva i pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Oko 6000 trkača je obojilo zadarski start u boje veselja i potpuno pozitivne energije, a utrka se kreće u smjeru Primoštena na Jadranskoj magistrali.
 
Mnogi sportaši, poznala lica, pjevači, glumci i mnogi drugi odlučili su prijeći startnu liniju zadarske utrke, a start su otvorili Luka Šulić i Stjepan Hauser iz dua 2CELLOS, koji su trkače prije toga zagrijali izvedbom himne i hita Smooth Criminal.
 
PRENOSIMO www.zadraski.hr SNIMIO Jure Mišković/Cropix