4. Karlovački cener već je s jučerašnjim danom premašio dosadašnji rekord po broju prijavljenih trkača. Vjerojatno će već danas prijeći i brojku od 700, a i danas (10. svibnja) je zadnji dan da se iskoristi prijava po cijeni redovne kotizacije.
 
Nakon toga bit će i dalje moguće prijaviti se online na www.utrka.com sve do 25. svibnja 2016, ali po nešto nepovoljnijoj tarifi.
 
Karlovački cener ove će godine imati tri velike novosti. Dan ranije, u četvrtak, 9. lipnja s početkom u 18:00 sati održat će se utrke učenika osnovnih škola i vrtićke djece i to će biti izvrstan uvod u ono što nas očekuje u petak. Tada će u tradicionalnom terminu, u 20:00 sati krenuti glavna utrka na 10km u kojoj će po prvi puta trkači moći prijaviti i svoje ekipe kao štafete s 4 člana tima od kojih svaki treba pretrčati dionicu od 2,5km. Prije glavne utrke građana, na rasporedu je, također po prvi puta i utrka elitnih trkača na 10km sa startom u 19:15. Karlovčani će tako imati priliku pogledati direktnu borbu najboljih hrvatskih trkača s izvrsnim trkačim iz drugih zemalja koji su najavili svoj dolazak.
 
Sve informacije o detaljima utrke i prijavama na stranicama organizatora www.crorun.pro, a uz Atletski klub CroRun kao nositelja organizacije i ove godine je partner suorganizator Atletski klub KA-tim iz Karlovca. Sve trkače kao i prethodnih godina očekuje izvrsna atmosfera i dobra zabava, a sve one koji ne trče pozivamo da podrže sve natjecatelje. Start i cilj je na starom mjestu, na križanju Radićeve i I. G. Kovačića – ispred Karlovačke banke.