Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez sa 100.000 eura za huliganske ispade u drugom kolu Europskog prvenstva
 
Disciplinska komisija bila je otvorila postupak nakon susreta drugog kola Skupine D europske smotre u Francuskoj, u kojemu su Vatreni remizirali s Češkom rezultatom 2:2.
 
Postupak je otvoren zbog navijačke upotrebe pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nereda među navijačima te rasističkog ponašanja.
 
U ponedjeljak je u Parizu Disciplinska komisija odlučila kako će Hrvatski nogometni savez biti kažnjen iznosom od 100.000 eura, uz zabranu prodaje ulaznica do kraja Europskog prvenstva onim osobama koje su identificirane kao one koje se protupravno ponašaju na stadionima i o kojima saznanja imaju HNS i državna tijela Republike Hrvatske.
 
UEFA je kaznila HNS (Hrvatsku) novčanom kaznom za izgrede u Saint-Etienneu:
 
- Naravno da nam je laknulo, ali mi smo se na Španjolsku usredotočili odmah poslije Češke. Nismo zabrinuti, ovo je bila dovoljna opomena i za nas, i za francusku policiju i za organizatore. Na nama je da posvetimo utakmici, jedinom borilištu, i to činimo. Naše ponašanje na terenu pomoglo je ljudima shvatiti da nitko ne smije nikoga terorizirati na taj način - ispričao je izbornik Ante Čačić.
 
IZVOR Hrvatski nogometni savez