Vijeće HOO je na sjednici održanoj 27. lipnja jednoglasno odlučilo da će hrvatski stjegonoša na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Riju biti vaterpolist Josip Pavić, zlatni olimpijac s OI London, kojem će ovo biti treći nastup na Igrama
 
Bit će to ujedno i treći put, nakon Perice Bukića i Dubravka Šimenca, da čast nošenja hrvatskog stijega na otvaranju Igara pripadne vaterpolistu.
 
Kriteriji za izbor stjegonoše Hrvatske olimpijske delegacije su sportska uspješnost i dostignuća na sportskim natjecanjima, a posebice na olimpijskim igrama, ali i objektivna mogućnost sudjelovanja na svečanosti otvaranja s obzirom na kalendar natjecanja. Neki od olimpijaca, poput Sandre Perković, na dan otvaranja Igara 5. kolovoza još se neće nalaziti u Riju, dok neke druge već 6. kolovoza rano ujutro očekuju prvi nastupi.
 
Judašica Barbara Matić, 67. hrvatska sportašica koja se kvalificirala na OI Rio, i službeno je postala korisnica Olimpijskog programa HOO-a. U Program potpore kvalitetnim sportašima Vijeće je uvrstilo hrvača Antonija Kamenjaševića, srebrnog na Europskom prvenstvu U-23, zatim karatisticu Tinu Marić, zlatnu na Europsko prvenstvo U-21, kao i karatistice Saru Siddiqui i Ivonu Tubić te karataša Filipa Barača, također na temelju uspjeha postignutih na Europskom prvenstvu U-23. Novi korisnici Program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija su boksači kadetskog uzrasta Marko Prtenjača i Dorijan Marko te karatistica Jelena Pehar, zlatna na Svjetskom kadetskom prvenstvu. HOO će sufinancirati rad trenera kickboxinga Siniše Andrijaševića u kategoriji Kvalitetnih trenera te trenera hrvanja Antona Đoka kao trenera mlađih dobnih kategorija.
 
Izborna skupština HOO-a 7. studenoga 
 
 Vijeće je uputilo Skupštini HOO-a odluku o provedbi izbora za mandatno razdoblje 2016. - 2020., a  zbornu sjednicu Skupštine zakazalo je za 7. studenog 2016. godine. Tom se odlukom pristupa  provedbi izbora za nove predstavnike u Skupštini HOO-a, kao i izbora za predsjednika, četiri  dopredsjednika, članove Vijeća, članove Nadzornog odbora i članove Etičkog odbora HOO-a.
 
 U 2016. godini biraju se i tri sportašice i tri sportaša iz olimpijskih sportova za članove Komisije  sportaša HOO-a. Rok za kandidaturu je 10. srpanj, kandidirati se mogu olimpijci, sudionici OI London  ili evidentni kandidati za OI Rio. Članove će birati hrvatski olimpijci na Olimpijskim igrama u Riju.  Napomenimo kako su tri člana Komisije istodobno i članovi Skupštine HOO-a, a predsjednik Komisije  je član Vijeća HOO-a.
 
 Čestitka HOO-a boksaču Josipu Biletiću
 
 Čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora  uputili su čestitku Josipu Biletiću,  hrvatskom juniorskom boksačomi  reprezentativcu koji je osvojio naslov  europskog prvaka u kategoriji preko 80  kilograma na Europskom juniorskom  prvenstvu u  Kaposvar: "Bravo, Josipe!  Razveselila nas je vijest o  tvojoj pobjedi  u Kaposváru. Od srca ti  čestitamo na  naslovu europskog  juniorskog prvaka u  kategoriji preko 80  kilograma! Postigao si  izvanredan uspjeh  borivši se protiv  najboljih boksača tvog  uzrasta u Europi.  Time si pokazao da je  budućnost  hrvatskog  boksa sigurna. Želimo ti još  puno pobjeda i osobnog zadovoljstva. Iskrene čestitke upućujemo i tvom treneru, čitavom stručnom stožeru te čelnicima Hrvatskog  boksačkog saveza na dobrom radu koji osigurava kontinuitet rezultata."
 ljstva.
 
Čestitka HOO-a Vatrenima
 
Povodom nastupa u osmini finala EUropskog nogometnog prvenstva, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša i Josip Čop, čestitali su hrvatskim nogometnim reprezentativcima: "Čestitamo, Vatreni! Srčano i dostojanstveno ste branili boje Hrvatske. Svojim pobjedama unijeli ste puno radosti među istinske navijače i ljubitelje hrvatskog sporta, a u porazu ste pokazali da ste veliki sportaši koji su svjesni da je poraz dio sportskog nadmetanja. Želimo vam puno uspjeha u nadolazećim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kada ćete ponovo dobiti priliku dokazati svijetu svoju neupitnu kvalitetu!" stoji u čestitki čelnika HOO-a.
 
HOO/ Manuela Sentđerđi Čorković