Na igralištu GLK Zagreb održano je 24. međunarodno amatersko prvenstvo Hrvatske u golfu. U konkurenciji gospode pobijedio je prošlogodišnji prvak Branimir Gudelj (Srbija) sa 288 udarca. Drugi je Ivan Vučemil (Hrvatska), treći Mark Trnovec (Slovenja)
 
Ivan Vučemil (Hrvatska) se na drugo mjesto probio sa 295 udarca, a trećeplasirani Mark Trnovec (Slovenija) sa 299 udarca.
 
Na Nacionalnom prvenstvu plasman je slijedeći: 1. Ivan Vučemil 295, 2. Luka Karaula 312, 3. Adam Brnić 313.
 
U konkurenciji dama naslov je obranila vrlo mlada Sofia Seldemirova (Bugarska) sa 230 udaraca, ali puno teže nego prošle godine, jer je i konkurencija bila puno veća. Pobijedila je u doigravanju Saru Marion Zrinkovu (Slovačka). Trećeplasirana je Adel Vedkarti (Mađarska) sa 239 udarca. 
 
Na Nacionalnom prvenstvu dama poredak je bio slijedeći: 1. Martina Čanaki 247, 2. Maya Hendija 252, 3. Snježana Crnoglavac 259.
 
U Nacionalnom kupu gospode vodila se izrazito izjednačena borba. Pobijedila je prva ekipa Slovenije sa 299 udaraca, ispred Srbije i prve ekipe Hrvatske sa 300 udaraca. Srpska ekipa je drugoplasirana zahvaljujući boljem rezultatu drugi dan.
 
U Nacionalnom kupu dama vrlo uvjerljivo je pobijedila ekipa Njemačke sa 322 udarca. Drugoplasirana je prva ekipa Slovenije (334), a trećeplasirana Srbija (336). 
 
- Ove su godine zabilježeni rekordi; prvenstvo je završilo 78 igrača i igračica, za 7 više nego prošle godine, kvaliteta igrača je bila još viša, čak 13 sa Hcp-om ispod i oko nule, te 60 igrača sa Hcp-om ispod 10., nastupili su golferi i golferice iz čak 14 europskih zemalja, po prvi put je održan i Nacionalni kup u obje konkurencije, igralište je bilo vrlo dobro uređeno, besprijekorno je funkcionirao Live scoring… itd. Organizacija je bila još bolja nego prošle godine za što smo primili niz čestitki. Posebno nas veseli pohvala pedantnih Švicaraca. Niz sudionika najavili su ponovni dolazak i slijedeće godine, naravno i oni koji su igrali po prvi put ove godine. Brojni mlađi su najavili igranje i na našem juniorskom OPH na jesen – kaže član IO HGS-a Karlovčanin Želimir Feitl.
 
Nagrade je podijelio Predsjednik HGS-a Ivan Jakovčić, uz pomoć dopredsjednika Emilija Žubrinića, tajnika Dražena Slamara, člana IO Želimira - Žige Feitla i izbornika Toma Ivankovića